Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Veliki radnik, veoma talentovan, sjajan šuter - Bogdan Bogdanović. Ovim rečima je trener Atlante Hoksa Lojd Pirs ekskluzivno za Nova.rs opisao srpskog NBA košarkaša.

Naš portal prisustvovao je video konferenciji trenera Bogdanove ekipe uoči meča sa Njujork Niksima (108:113), u noći između ponedeljka i utorka.

PROČITAJTE JOŠ

Nažalost, srpski reprezentativac doživeo je povredu skočnog zgloba i zbog toga je poslednju deonicu ostao na klupi, ali se veruje da neće duže odsustvovati s terena.

„Bogi je veoma talentovan, veliki radnik i sjajan šuter“, rekao je Lojd Pirs o Bogdanoviću za Nova.rs, pre utakmice s Niksima.

Svestan je trener Atlante kakvog igrača su doveli iz Sakramento Kingsa uoči početka tekuće sezone, zato je o njemu govorio biranim rečima za naš portal.

„Neko kao on je pravi primer posvećenosti onome što radite“, podvukao je Pirs u razgovoru za Nova.rs.

Bogdanović je tokom tri sezone u Kingsima sticao značajno NBA iskustvo, ali je došlo vreme za iskorak, zbog čega je i došlo do promene sredine. Čini se da je rođeni Beograđanin sjajno „legao“ Hoksima, ali i ekipa njemu.

Trener Atlante Lojd Pirs; Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

„Već sada šutira iz igre 40 odsto, što je dobro, ali znamo da može više. I on sam od sebe očekuje i želi da bude bolji. Velika stvar je što voli i što može da kreira akcije i za druge, ali i sebi da izgradi poziciju“.

Trener Hoksa je za naš portal dodatno objasnio šta ceni u Bogdanovoj igri.

PROČITAJTE JOŠ

„Odličan je i sa loptom i bez nje, što je izuzetno važno. Stvarno mislim da je veliko pojačanje i to će se tek videti“, zaključio je Lojd Pirs za Nova.rs.

Jasno je da je srpski šuter već osvojio sve među „jastrebovima“, najpre svojim pristupom, čime je „zarazio“ i saigrače.

„Dešavalo se da završim trening, istuširam se, ‘vrtim’ se okolo sat vremena i vidim njega u hali kao sprinta. Znate šta to znači? Bogi je stvarno neverovatan radnik“, rekao je krilni centar Atlante Džon Kolins (23), koji od 2017. igra za Hokse.

Više je nego očigledno da je Bogdanović doneo ekipi iz Džordžije novu energiju i da će ove sezone biti pravo osveženje u najjačoj ligi na svetu, uz glavnu ulogu bivšeg asa Partizana, Fenerbahčea i Sakramenta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar