Foto: instagram.com

Sa Bobanom Marjanovićem gotovo je nemoguće voditi potpuno formalan razgovor, i nepotrebno. Uvek neposredan, veseo, spreman za šalu, dobri "džin" iz Boljevca nije se za pedalj promenio, a u novogodišnjem intervjuu za Nova.rs priča više o porodici i praznicima, a manje o košarci.

Centar Dalasa odavno je osvojio NBA i bez trofeja, svojim ponašanjem i doprinosom na parketu kad god se nađe na istom. Samo, Bobi je mnogo više o košarkaša… Na prvom mestu – sjajan otac i suprug, neponovljiv lik, definitivno unikatan na našim prostorima.

Zato ga obožavaju i širom SAD, dok „troši“ svoju šestu sezonu u najjačoj ligi na svetu, a on obožava svoje najmilije – Milicu, Vuka i Petra. Zato je i na poseban način supruzi čestitao rođendan, pevajući pesmu „Shallow“ (Lejdi Gage i Bredlija Kupera iz filma „A Star Is Born“) uz pomoć saigrača Maksija Klebera koji je svirao klavir.

PROČITAJTE JOŠ

Šmekerski, za primer.

„Tako to radimo mi iz Boljevca, mi iz istočne Srbije. Kad kažem mi, mislim na mog dedu, tatu i sebe“, uz neizbežan smeh započinje Bobi praznično javljanje za Nova.rs.

Dok je kiša mučila ulice Dalasa, košarkaš Maveriksa spremao se za trening i dalje nam otkrio kako je njegova draga reagovala, ali i kako je došlo od ideje do realizacije.

„Super je reagovala, oduševila se stvarno, nije mogla da veruje šta smo uradili. Najbolje od svega što ništa nije bilo namešteno… Nešto smo mi tu ‘lupali’ reči pesme, Maksi je spontano počeo da svira, zna pomalo, kao što ja znam i volim da pevam, ali me teško slušati, haha“, otkriva Marjanović, a priča ga sama „vozi“:

„I kako smo krenuli, rekoh nije loša ideja za čestitku. Naravno, kako to biva, prvi snimak je bio najbolji ali nije bio baš za javnost (smeh), na drugom smo ciljano snimali i onda ne valja, pa je treći bio taj za čestitku Milici“.

Priznaje Bobi da mu porodica najviše nedostaje, pošto su supruga i sinovi Vuk i Petar ostali u Srbiji.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели nova.rs sport (@nova.rs_sport)

„Dolaze za oko dve nedelje, jedva čekam da ih vidim. Sada smo češće na putu zbog gostovanja, ali ćemo u februaru skoro sve vreme biti u Dalasu. Sigurno da mi najviše nedostaju, ja sam taj porodičan tip, volim da provodim praznike u atmosferi kruga porodice“.

Pitamo ga kako je dočekao Novu godinu, da li je zbog vremenske razlike bio neki porodični video poziv, a srpski centar će u svom stilu:

„Pa, ne smem da ti kažem, haha“.

Kako je praznična atmosfera, muzika je bila neizbežna za priču… Marjanović zajedno sa Lukom Dončićem uživa u domaćim hitovima, koji postaju poznati i u NBA zbog tandema Dalasa, a upravo je slovenački mađioničar nedavno objavio na društvenim mrežama pesmu Džeja Ramadanovskog.

Džej Ramadanovski Foto:Nova S

„Svaka smrt mnogo boli, otišao je iznenada, na neko bolje mesto. Niko nije očekivao da Džej može da nestane. Svi slušamo njegove pesme, i ti, i ja, i tako će zauvek živeti“, emotivan je bio Bobi.

Brzo smo se vratili na veselije teme, pa je otišla otišla na omiljene numere prilikom slavlja, za koja i nema toliko vremena usled nemilosrdnog ritma NBA utakmica.

„Volim i nove pesme, ali uvek više slušam one stare narodne… ‘S namerom dođoh u veliki grad’ od Šabana Šaulića ili ‘Ne može nam niko ništa’ od Mitra Mirića su jedne od omiljenih, a volim da zapevam i ‘Sudbina me na put šalje’ od Sinana. Počeli su srpsku muziku i u Dalasu da slušaju zbog Dončića i mene, samo čuješ ‘Slavijaaaa’ od Džeja, ne znaju reči, ali prepoznaju muziku. A, mene je Luka zarazio latinskom muzikom“.

Što se tiče košarke, u prirodi srpskih igrača je da uvek imaju najviše ciljeve.

PROČITAJTE JOŠ

„Naravno, svi težimo tome. Moraš da imaš najveće ambicije, da igramo što bolje, da uđemo u plej-of. To je realan cilj, a posle ćemo videti za dalje“.

NBA sezona je počela kasnije nego ikad i biće kraća, jer se prethodna završila kasno, a utisci iz „mehura“ ostali su Marjanoviću u najlepšem sećanju.

„Taj babl je ispao super. Prethodno smo u karantinu svi mogli da budemo duže s porodicama, što inače ne možemo. Igrali smo i neke društvene igre za koje nisi ni slutio da možeš da igraš. ‘Balon’ u Diznilendu je posle bio baš ozbiljan, organizovan na najvišem nivou. Svaki dan smo imali testiranja, vodilo se o svemu računa, sjajno iskustvo. Možda nedostaju kuća i svoj krevet u tim trenucima, ali sam dobio tako dobar krevet tamo, spavao sam kao beba“, otkrio nam je 221cm visoki srpski gorostas, kome dimenzije kreveta često mogu da prave problem.

NBA je krenuo krajem 2020. u skraćenom formatu, sa 72 utakmice umesto 82 do plej-ofa, a Bobi kaže da je najvažnije, pored zdravlja, što mogu uopšte da igraju.

„Sve je drugačije, hale su prazne, svi svuda nosimo maske, distanca se poštuje, ne sme nigde da se ide. Čak se i jede na distanci, jer su stolovi razmaknuti… Ipak, najbitnije da svi budemo zdravi, a još i možemo da igramo košarku, da radimo ono što volimo i da ljudi mogu bar gledaju utakmice“, završio je u sportskom stilu Boban Marjanović praznično javljanje za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar