Toni Parker
Foto: EPA/MARINA GUILLEN

Predsednik Asvela želi da zadrži mlade nade u Evropi.

Legendarni francuski košarkaš Toni Parker imao je poruku za mlade košarkaše koji već na startu karijere žele da odu u NBA ligu.

PROČITAJTE JOŠ

Veliki broj talentovanih košarkaša iz Evrope odlazi u Ameriku jako rano i Parker želi da se to promeni.

„Draft danas više ništa ne znači. Biramo mlade igrače na osnovu njihovog potencijala, ali taj potencijal može, a i ne mora da se ostvari. Ranije ste morali da odigrate dve ili tri godine koledž košarke u SAD ili da budete prisutni na najvišem nivou u Francuskoj kako biste se uopšte predstavili na draftu“, rekao je Parker za „Lekip“.

Foto: EPA/LARRY W. SMITH

Nekadašnji saigrač Francuza, Nikolas Batum, takođe je izjavio da mladi prerano odlaze i Parker se složio sa njim.

„Prava je šteta što ne možemo da ih nateramo da ostanu u Francuskoj ili Evropi. U SAD može da se zaradi mnogo novca, ali Amerikanci su prilično strogi kada je reč o regrutaciji. U NBA ligi imate 400 aktivnih košarkaša, a svake sezone dođe 60 novih tako da imate samo jednu šansu da ostavite dobar utisak. Bolje je otići spreman“ ističe Parker.

Smatra da je novac jedan od glavnih razloga za to.

„Da se odupru zveketu novca. Da budu pametni i odu u pravo vreme, tek kada sakupe dovoljno iskustva“, završio je Parker.

Legendarni Francuz je osvojio NBA ligu četiri puta sa San Antonio Sparsima, a nastupao je još za Pariz, Šarlot Hornetse i Asvel.

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar