Miloš Teodosić Foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Veliko poštovanje za srpskog plejmejkera

Selektor Španije Serđo Skariolo priprema svoje izabranike za nastup na Mundobasketu, a u sezoni iza nas imao je priliku da predvodi Virtus iz Bolonje, za koji je nastupao Miloš Teodosić.

Skariolo je u jednom intervjuu pred Mundobasket istakao koliko poštuje Teodosića, te ga je nazvao rođenim pobednik, baš kao i Rudija Fernandeza i Serhija Ljulja.

PROČITAJTE JOŠ:

„Rudi, Ljulj i Miloš (Teodosić) su rođeni pobednici. Ono što su oni sposobni da nauče mlade igrače, samo par igrača može. U svakom momentu znaju šta je potrebno da se uradi da bi pobedili, pogotovo u momentima kada je pravilna odluka neophodna“, rekao je Skariolo.

Selektor Španije pohvalio je srpsku košarku, a posebno je istakao značaj Crvene zvezde i Partizana.

„Srbija jednostavno ima taj kapacitet da je u stanju da proizvede ogroman broj kvalitetnih igrača. To je njihova najveća snaga. Sada već tradicionalno, ogroman broj srpskih igrača predvodi svoje timove u Evroligi. Košarkaški DNK koji takođe poseduju Crvena zvezda i Partizan razlikuje se od svega onoga u Evropi, ali i šire“, smatra selektor Španije u razgovoru za „Basketball Sphere“.

Teodosić je pod vođstvom Skariola imao blistave partije u dresu Virtusa, koji je pre dve sezone predvodio do titule u Evrokupu, gde je bio MVP finala.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar