Virtus
Foto: Pedja Milosavljevic/starsport

Miloš Teodosić proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) ligaškog dela Evrokupa.

Teodosić je bio neprikosnoveni lider najboljeg tima u Evrokupu Virtusa iz Bolonje, koji je takmičenje u ligaškom delu završio sa svih 10 trijumfa, što se desilo prvi put od 2017. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski plejmejker je igrao na osam od deset mečeva, a predvodio je tim i u poenima i po indeksu korisnosti.

Teodosić je ovim priznanjem postao prvi igrač u istoriji koji je dva puta osvojio priznanje (prethodno u sezoni 2019/2020), a uz njega su po jednom najkorisniji bili Skoti Vilbekin iz Darušafake i Pjerija Henri iz Uniksa.

Iako nije bio starter ni na jednom susretu, Srbin je prosečno beležio 14,6 poena, 6,4 asistencija i 4,9 iznuđenih faulova. To mu je bilo dovoljno da za manje od 25 minuta prosečno beleži indeks korisnosti od 18,4.

U ovom momentu je peti po procentu pogođenih slobodnih bacanja (90 odsto), te 20. kada je u pitanju šut za dva poena (61,8 odsto).

Protiv Monaka je odigrao najbolju utakmicu u sezoni (31 indeksnih poena), kada je upisao 14 poena i 12 asistencija, što je bio njegov drugi dabl-dabl u Evrokupu.

Protiv Lokomotive je u Rusiji ubacio 29 poena (rekord karijere u ovom takmičenju) i dodao pet asistencija u trijumfu koji je Virtusu obezbedio plasman u Top 16 fazu.

Podsetimo, nešto ranije je Teodosić izabran u idelni tim Evrolige u periodu od 2010. do 2020. godine. Čak šest puta je igrao fajnal-for sa CSKA iz Moskve, a 2016. godine je osvojio titulu šampiona Evrope.

Bio je i MVP Evrolige 2010. godine kada je nosio dres Olimpijakosa, i bio u idealnom timu takmičenja čak šest puta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar