Svetislav Pešić u meču s Italijom
Foto: Italbasket

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić ne želi da se osvrće na pobedu njegovog tima nad Nemačkom u finalu Superkupa.

Srbija je u dva dana savladala prvo Italiju 90:86, a onda i Nemačku 83:56 na „Evropskom prvenstvu u malom“, i osvojila trofej Superkupa u Hamburgu.

PROČITAJTE JOŠ:

Tim je u Hamburgu predvodio tandem Nikola Jokić i Vasilije Micić, ali je i Nikola Milutinov bio veoma dobar, pa Pešić ima zašto da bude zadovoljan.

„Kao što sam i rekao pre ovog našeg polaska na mini-turneju, ove utakmice nam dolaze definitivno u pravo vreme. Mnogo smo trenirali i radili, ali druga je situacija kad igraš utakmice. I drago mi je. Ne zbog pobeda. One su korisne za samopouzdanje, ali je važno da smo ove tri utakmice iskoristili da smo se malo bolje uigrali i da smo bili svi zajedno na putu. Da su igrači mogli da razgovaraju, druže se, diskutuju, da se dogovaraju oko toga šta nas čeka svakog sledećeg dana. Vrlo je važno da ne gledamo u retrovizor, nazad, nego napred i da probamo da dižemo (formu)“, rekao je Pešić, a prenosi KSS.

Srbiji slede dva meča kvalifikacija za Mundobasket, najpre sa Grčkom 25. avgusta, a onda i sa Turskom tri dana kasnije. Selektor je izneo plan za ta dva meča.

„Imamo još nekoliko dana do utakmice sa Grčkom. Malo sada da se odmorimo i onda da se pripremimo za ove dve utakmice. Bila je vrlo dobra turneja. Tri meča u četiri dana su naporna, ali probali smo da svi igraju – neko više, neko manje, da bismo zadržali svežinu, a u isto vreme da probamo da se uigramo zajedno“, kazao je Pešić.

BONUS VIDEO: Košarkaši burno slavili svaki poen na klupi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare