pešić
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Svetislav Pešić, trener Barselone, rekao je da su španski klubovi poštovali protokole i da su bili spremni da nastave takmičenje, ali da je odluka o otkazivanju sezone Evrolige ipak očekivana.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da ovo nije iznenađenje. Mi smo želeli da igramo, tu nema dileme, zato smo i počeli da se pripremamo. Važno je da se napomene da smo ispratili sve zahteve Evrolige. To znači da kada je doneta odluka da se ide u karantin, svi sportisti Barselone su otišli u karantin. Malkolm (Dilejni) je jedini koji je sam odlučio da ode, iako nije dobio dozvolu. Uradili smo sve što su od nas tražili, igrači su bili kod svojih kuća, uključujući Amerikance i igrače iz drugih zemalja. Očigledno da ostali klubovi to nisu poštovali, svako je radio kako je hteo“, rekao je Pešić za Sport klub.

On je dodao da se drugi klubovi nisu ponašali kao Barselona.

„Ostali nisu to poštovali, ali to je njihov problem. Svi su mogli da ostanu, igrači CSKA, Fenerbahčea… Svi, kao što su svi igrači svih španskih klubova ostali u zemlji. Postoji jedan izuzetak – Kerol, koji je otišao iz privatnih razloga, ali se vratio iz SAD onog trenutka kada je moglo da se trenira. Mislili smo da će da se igra i da će da se nađe rešenje. Ali kako je vreme odmicalo, bilo je očigledno da je većina igrača napustila svoju zemlju, svoj grad, svoj klub i u takvoj situaciji Evroliga nije mogla da donese drugačiju odluku od ove koju je donela“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar