Podeli
aba
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Da li će ABA liga slediti Evroligu i proglasiti kraj, ili će se ipak igrati, zvanično bi trebalo da bude poznato 27. maja na sastanku klubova.

Čekao se na Jadranu mig iz Barselone, koji je ovog ponedeljka konačno stigao.

Evroliga je ozvaničila kraj prekinute sezone, odredila da istih 18 klubova igra i naredne, a da osam četvrtfinalista iz Evrokupa ima garantovano mesto u drugom po jačini evropskom takmičenju.

PROČITAJTE JOŠ

Znaće se u sredu šta će odlučiti ABA liga – da li postoji ijedan validan razlog da se sezona na Jadranu završi na parketu? Osim proglašenja šampiona, verovatno nijedan više.

ABA liga će najverovatnije slediti “velikog brata”, čiju je odluku čekala, i proglasiti kraj, ali postoji opcija i da će se “oglušiti” i pokušati da igra, odnosno određeni klubovi, doduše malobrojni, biće za opciju nastavka sezone.

Ni igrači neće gledati blagonaklono na ideju o nastavku na terenu, kada već ne moraju da igraju evropska takmičenja, a budu eventualno primorani da završe jadransku sezonu. Teško da će ih iko naterati na parket, jer su u više navrata isticali strah od virusa i povreda zbog preranog povratka košarci.

Uvek su u prvi plan isticali kako je zdravlje najprede i kako bi sledeće sezone imali možda i najkvalitetniju košarku generalno u Evropi.

Jedini kakav-takav motiv mogla bi da bude borba za titulu, ako se Partizan ne proglasi šampionom kao lider uoči prekida, a ostalo je još samo poslednje kolo, plus plej-of, koji sada apsolutno nema smisla kada su podeljene evropske karte.

Ili, postoji opcija i da bude poništena sezona u ABA ligi, i to bez proglašenja prvaka, kao što je i Evroliga odlučila. Jedini motiv ostaje – osvajanje šampionskog prstena, ako bude borbe.

aba
Foto sofascore.com

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar