Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Milvoki Baksa pobedili su Los Anđeles Kliperse u meču odigranom u nedelju uveče sa 105:100.

Prošlosezonski MVP lige Janis Adetokumbo bio je pojedinačno bolji i od Kavaja Lenarda i Pola Džordža, glavnih zvezda Klipersa i ubacio je 36 poena, uhvatio je 14 lopti i podelio pet asistencija.

PROČITAJTE JOŠ:

Sa 19 poena ga je ispratio Kris Midlton, dok je deset imao Bruk Lopez. Lenard je ubacio Baksima 25 poena i imao je devet skokova.

Džordž je bio slabiji (7/21) sa 16 poena i po sedam skokova i asistencija, dok je Serž Ibaka imao 15, a Lu Vilijams 14 poena.

Milvoki je prvu osetniju prednost stekao košem Bobija Portisa na minut pre kraja prve četvrtine, a i tada je bilo vrlo dostižnih 27:21, što samo svedoči koliko je utakmica bila tvrda.

Baksi su zatim otišli i na +9 sredinom druge četvrtine, Klipersi su do poluvremena smanjili na pet razlike, ali je Milvoki i u nastavku čuvao prednost.

Midlton je dvojkom doneo Milvokiju deset razlike – 65:55 na sedam i po minuta pre kraja treće četvrtine, ali onda Klipersi serijom preokreću i u poslednju deonicu ulaze sa 81:77 nošeni Luom Vilijamsom.

Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY SHUTTERSTOCK OUT

U poslednjoj četvrtini je Janis uzeo stvari u svoje ruke i tada je nanizao pet, šest napada u kojima je on završavao akcije poenima, da bi sa linije za slobodna bacanja izjednačio, pa poveo 101:100.

Do kraja su ostala samo dva minuta i sve do poslednjih deset sekundi niko nije mogao do poena. Tada je Adetokumbo zakucao za 103:100, čime su Baksi rešili meč.

Oni su ostvarili svoju 21. pobedu, što ih uz 13 poraza smešta na treće mesto istočne konferencije NBA, dok je Los Anđeles treći na zapadu sa skorom 24-12.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar