Foto: FIBA

Košarkašice Srbije ove srede od 21 čas igraju četvrtfinalni meč protiv Španije, a utisak je da teži zadatak nisu mogle da dobiju.

PROČITAJTE JOŠ

Španija je selekcija koju naše devojke nisu savladale nikada do sada, a ovo će biti dodatan motiv izabranicama Marine Maljković da pokažu sav kvalitet.

Na ovom kontinentalnom prvenstvu brane bronzu koju su osvojile pre dve godine u Beogradu, a nije tajna da igraju najbolje kada im se daju minimalne šanse.

Srbija je upisala tri pobede na kontinentalnoj smotri protiv Italije, Grčke i Crne Gore, pa u meč koji može da donese medalju ulaze pune samopouzdanja, ali sa oprezom.

Aleksandar Crvendakić ističe da Srbija neće smeti da napravi veliki broj grešaka.

„Sigurno će biti veoma dobra utakmica, jer se do sada nismo sastajali sa Španijom u četvrtfinalu. Igramo protiv domaćina koji brani titulu prvaka Evrope, tako da treba da budemo maksimalno fokusirane na našu igru pošto neće biti mesta za mnogo grešaka. Svakako da neće biti lako igrati utakmicu na kojoj će cela dvorana navijati za njih, ali, opet, ako naš fokus bude na nivou i svaka igračica uradi ono što je potrebno da dobijemo utakmicu, neće biti problema. Imamo višu ekipu, višu petorku i mislim da će skok biti naša prednost na toj utakmici“, rekla je Crvendakić.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije.jpg 222
Foto: FIBA

Španija je pokazala kvalitet protiv Crne Gore koju je u osmini finala savladala sa 78:51, a uz to će kao domaćin imati veliku podršku sa tribina.

Srbija je već igrala sa Španijom u polufinalu Olimpijskih igara u Riju, a i na sledećem šampionatu će igrati u grupnoj fazi na takmičenju u Tokiju (23. jul – 8. avgust).

„Nije pitanje šta će one uraditi, već šta ćemo mi, a ako smo fokusirane na zadatke u odbrani i napadu, onda smo samouverene da možemo da dobijemo rezultat koji želimo. Na kraju, mislim da će sve zavisiti isključivo od nas“, zaključila je Ivon Anderson, Amerikanka koja igra pod našom zastavom i Srbiju doživljava kao svoju.

EVROBASKET ZA KOŠARKAŠICE, ČETVRTFINALE

Sreda:

Belorusija – Švedska 18.00

Francuska – BiH 18.00

Belgija – Rusija 20.45

Srbija – Španija 21.00

Polufinale

Srbija/Španija – Belgija/Rusija

Belorusija/Švedska – Francuska/BiH

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar