Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije zvaničnu odbranu titule prvaka Evrope počinje narede nedelje, kada startuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2023. godine koje se održava u Izraelu i Sloveniji.

Naš tim nalazi se u grupi sa Bugarskom i Hrvatskom, a u prvom kvalifikacionom prozoru odigraće samo protiv drugopomenute reprezentacije.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija će taj meč igrati u nedelju, 14. novembra od 18.00 časova u Zaboku.

Selektorka Srbije Marina Maljković za utakmicu protiv Hrvatske na raspolaganju će imati 15 igračica: Sašu Čađo (Polkovice), Ivon Anderson (Venecija), Nevenu Jovanović (Šopron), Tinu Krajišnik (Galatasaraj), Draganu Stanković (USK Prag), Aleksandru Crvendakić (Lion), Katarinu Zec (Araski), Jovanu Nogić (Promete), Minu Đorđević (Budućnost), Ivanu Katanić (Kangarus basket), Teodoru Turudić (Ružomberok), Ivanu Racu (San Đovani), Mašu Janković (Crvena zvezda), Sofiju Olić (Partizan) i Višnju Stefanović (Art basket), koje se u Beogradu okupljaju u nedelju 7. novembra u hotelu „Kraun Plaza“, a treniraće u dvorani „Vizura Tošin bunar“ do naredne subote, kada će krenuti put Hrvatske.

Do kraja kvalifikacija igraće se još dva prozora – u novembru 2022. i februaru 2023. godine, kada Srbiju očekuje dvomeč sa Bugarskom, odnosno revanš sa Hrvatskom u Srbiji.

Čak 38 reprezentacija bori se za 14 mesta na Eurobasketu 2023. godine. Kao domaćini prvenstva plasman su osigurali Izrael i Slovenija.

Plasman će iz kvalifikacija obezbediti deset reprezentacija pobednika grupa, kao i još četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

Bonus video: Jokićevi drugari o basketu i biranju Nikole za ekipu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar