Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srbija će na ovogodišnjem NBA draftu imati priliku da dobije još tri igrača u najboljoj košarkaškoj ligi sveta.

Na prvom spisku prijavljenih za NBA draft našla su se čak 283 igrača, a Srbija će imati tri predstavnika: Nikolu Jovića, Marija Nakića i Sašu Stefanovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Najbolji mladi igrač ABA lige Nikola Jović ima ambiciju da bude 14. igrač KK Mege Soccerbet koji će biti draftovan od strane NBA tima. Projektovano mu je mesto u prvoj rundi i time bi postao sedmi srpski košarkaš koji bi bio draftovan u prvom delu drafta.

Drugi predstavnik Srbije jeste Mario Nakić, sin bivšeg košarkaša Partizana Iva Nakića. Nekadašnji igrač mlađih kategorija Real Madrida nakon jedne sezone u Andori želi da okuša sreću u Americi.

Saša Stefanović, bek Perdjua, rođen je u Americi, ali je uprkos tome istakao kako bi zaigrao za nacionalni tim Srbije. Ove sezone je prosečno beležio 10,4 poena uz tri asistencije po meču.

Pored Nikole Jovića na draftu će se naći još dva igrača Mege, francuski plejmejker Malkom Kazalon i centar Karlo Matković.

ABA ligu će na draftu predstavljati takođe Luka Ščuka iz Cedevita Olimpije, Lovro Gnjidić iz Cibone i Zvonimir Ivišić iz SC Derbija.

NBA draft će biti održan 23. juna u Bruklinu.

BONUS VIDEO Najbolji potezi sa meča Denver Nagets – Golden Stejt Voriors

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram