Foto: TANJUG/AP Photo/Michael Conroy

Košarkaši Srbije imaće prvu javnu proveru, nakon dve iza zatvorenih vrata, protiv Francuske u Lionu od 21.00, ali taj susret neće moći da gledaju svi.

Nije obezbeđen TV prenos, ali svi čitaoci Nova.rs će moći da prate iz minuta u minut sve što se dešava na terenu.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogi će biti primorani da to prave na sledeća dva sajta putem strimova na ova dva sajta: Courtside i NBA.com.

Košarkaši Srbije će sada imati čitav niz mečeva i pravu mini turneju koja počinje susret protiv Francuske, zatim sledi put u Abu Dabi i dueli sa SAD i Australijom, a onda povratak u Beograd i meč sa Japanom.

Selektor Svetislav Pešić neće moći da računa na dva košarkaša.

„Još nismo u dobrom fizičkom stanju, imamo problema sa povredama, nisu sada toliko važne, ali Nikola Jović je počeo individualno da trenira. Krajem prošle nedelje je skinuo čizmu i sad je u procesu oporavka, radi sa trenerima. Videćemo da li mogu da ga pripreme da se priključi ekipi kada se vratimo iz Abu Dabija. Važno je da nije ništa polomljeno, da nije ruptura. To mu daje mentalnu sigurnost, kada je ruptura malo se više plašiš.

Na put neće ići ni Davidovac, koji se povredio protiv Holandije. On neće igrati košarku sedam dana, moraće da radi terapiju. Bio je fantastičan, nikada bolji. Uvek mu treba vremena, ali sada to što je dao na treninzima, ne biste ga prepoznali. Nadam se da će se oporaviti. Dao je kao nikada do sada. Žao mi je što se baš on povredio. Pao je nezgodno na kuk. Nadam se da ćemo ga vratiti tamo 18. jula. Mnogo nam je važan, nemamo puno rešenja na toj poziciji. On i Nikola Jović su igrači na istoj poziciji, različiti profili, ali na istoj poziciji i to nam fali“, rekao je Pešić u najavi susreta.

BONUS VIDEO Urnebesna reakcija Pešića kad je čuo da je Novak u polufinalu, poklonio se Đokoviću i poručio: To ne može svako, samo on

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar