Foto: KSS

Nakon velike borbe slomljen otpor Austrijanaca

Basketaška 3×3 reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Beču, pošto je savladala Austriju sa 21:18.

Srbija će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Letonija – Holandija, dok se sa druge strane žreba sastaju Brazil i SAD.

Naši momci su nastavili sa sjanim partijama, pošto su u grupi bili ubedljivo prvi, pa su sada izbacili neugodnu Austriju.

PROČITAJTE JOŠ:

Loše je Srbia otvorila meč, ali je Vasić postigao prve poene za 1:2. Stojačić je pogodio trojku (u basketu se računa kao dva poena) za vođstvo, a na sedam minuta do kraja meča rezultat je bio 5:5.

Majstorović je ubacio trojku, a obrzo smo nakon prodora Brankovića stigli i do tri poena prednosti. Mbemba je uzvratio trojku za 8:7, a Kremer je postigao faul-koš za izjednačenje.

Isti igrač Austrije je ubacio trojku za 8:10, a Bruner je lagano prošao do koša za plus tri.

Vasić je smanjio, ali je Stojačić zaradio nesportsku grešku zbog udarca laktom u glavu. Ortner je povećao na 9:12, pošto je bio polovičan sa penala.

Majstorović je ubacio težak šut za tri (dva poena), ali je Kremer uzvratio iz okreta za 11:13. Branković je iskoristio jedan od dva penala, a Bruner je iz prodora poentirao za 12:14.

Branković je sa penala ovoga puta bio siguran za izjednačenje, a Kremer je vratio Austriji prednost. Srbija je sa penala stigla do 16:15, ali je Kremer poravnao rezultat.

Vasić je pronašao lake poene na obruču, a Kremer je ponovo briljirao – 17:17. Vasić i Majstorović su doneli prednost Srbiji (18:17), a Stojačić je iz prodora položio.

Kremer je smanjio na 19:18, a Branković je promašio šut za pobedu. Stojačić je izrastao u heroja, pošto je uhvatio skok i postigao trojku za prolaz u polufinale.

BONUS VIDEO Navijači pevaju „Kosovo Srbija“ na meču basketaša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare