Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK

Jeste imao tripl-dabl u meču sa Lejkersima (31 poen, 10 skokova i 14 asistencija), ali kad je trebalo da se pogodi šut za pobedu, Kariju se ruka zatresla.

I to nije prvi put. Los Anđeles Lejkersi su između ponedeljka i utorka pobedili Golden Stejt Voriorse sa 104:101 u četvrtom meču polufinala Zapada NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Poveli su sa 3:1, a Stef Kari je pri rezultatu i 102:101 za Lejkerse ispalio dva šuta u poslednjih 30 sekundi i oba je promašio.

Ako kod prvog ne može da mu se zameri promašaj jer ga je Entoni Dejvis majstorski sačuvao, kod drugog bi trojka sa velike udaljenosti trebalo da mu bude specijalnost.

Ono što dodatno brine je činjenica da Kari u poslednjih 50 sekundi plej-of utakmica ima 0/14 iz igre u šutevima kada njegov tim treba da preuzme vođstvo.

Možda zvuči neverovatno da takav postotak ima jedan od najboljih šutera u istoriji NBA lige, ali „Stathead“ izdvaja baš Stefa kao kritičnog kada treba da se „lomi“ utakmica.

Jedini koji pored Karija ima „krompir“ u takvim situacijama je Rasel Vestbruk koji je imao jedan šut manje od Karija, dok su najuspešniji u takvim situacijama Lebron Džejms i Majkl Džordan (17/29, odnosno 5/9) s tim što se podaci gledaju od druge polovine devedesetih godina.

BONUS VIDEO: Jokićevih 53 poena nedovoljno za pobedu u Finiksu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar