Biće "čupavo" na Fajnal foru, Skorcanitis veruje u Olimpijakos.

Sofoklis Skorcanitis nekadašnji igrač Crvene zvezde, Olimpijakosa i reprezentacije Grčke došao je u Beograd zbog Fajnal fora Evrolige.

PROČITAJTE JOŠ:

Olimpijakos u četvrtak od 18 časova igra protiv Anadolu Efesa, a drugo polufinale od 21 sat istog dana igraju Real Madrid i Barselona.

„Big Sofo“ je danas 36-godišnjak, koji dve godine nije igrao košarku, ali ima mnogo iskustva u njenim evropskim takmičenjima.

Pre osam godina je bio prvak Evrope sa Makabijem, pre 11 godina je bio deo idealnog tima Evrolige, bio je i prvak Grčke, osvajač Kupa u toj zemlji, prvak Izraela.

Između ostalog, u svojoj biografiji ima i nekoliko meseci provedenih u Crvenoj zvezdi 2015. godine, pa poznaje Beograd.

„Nije se mnogo promenio, mada nisam imao za sada priliku da se krećem po gradu, ali ću večeras malo otići da se vidim sa nekim starim saigračima“, kaže Skorcanitis za Nova.rs.

Neki od momaka iz Zvezde i dalje su tu, a Skorcanitis nije zaboravio današnjeg kapitena Branka Lazića.

Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

„Reći ću im ‘zdravo’, to su neki sjajni momci koje stvarno želim opet da vidim i da proverim kako su. Nisam se još čuo sa nekim od njih, ali Lazić je odličan, odličan momak. Sa njim je bilo zabavno, Mitrović takođe, ima tu momaka sa kojima bih voleo da se vidim i saznam kako su“, dodaje Sofo.

PROČITAJTE JOŠ:

Olimpijakos, za koji je igrao od 2005. do 2010. godine, ima na putu akutelnog šampiona Evrope, Anadolu Efes.

„Biće im teško i izazovno, ali verujem da mogu da savladaju prepreku na putu do titule“, uveren je Skorcanitis.

Nije očekivao da će Pirejci stići ovako daleko, jer to nikad ne znate načisto.

„Nikad ne možete da kažete da očekujete jedan tim na Fajnal foru, teško je, Evroliga je tvrdo takmičenje ali kad već dođete do tu, onda svaka prepreka i pritisak u velikoj meri nestaje. Dobijate priliku da uživate u tome što ste ostvarili“, kaže grčki centar.

„Na Fajnal foru nema prednosti, tu samo igraš košarku. Ako si bolji, pobedićeš, ako ne, ideš kući. Imaće Olimpijakos i mnogo navijača. Oni mogu da budu dobra motivacija, ali na kraju dana ipak moraš da igraš košarku“, zaključio je Skorcanitis.

Utakmice Evrolige možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko niste korisnik SBB interneta putem EON aplikacije uz EON pakete koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji za 799 dinara mesečno, bez ugovorne obaveze (PROMO)

BONUS VIDEO: Micić presrećan jer dvaput igra Fajnal for u svom gradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar