Foto: EPA-EFE/FREDERICK M. BROWN

Stvari u NBA ligi su se zamalo otrgle kontroli pošto je grupa igrača iznela ideju o bojkotu zbog čega je takmičenje prekinuto.

Iako je sve pokrenuo Džordž Hil, košarkaš Milvokija, ulogu glavnog aktera preuzeo je Lebron Džejms.

PROČITAJTE JOŠ

Kao razlog za pobunu igrača uzeto je ranjavanje 29-godišnjeg Džejkoba Blejka, koga je sedam puta u leđa upucao beli policajac Rasten Šeski.

Ipak, bojkot je prekinut, zahvaljujući legendarnom košarkašu i vlasniku Šarlot Hornetsa Majklu Džordanu.

On je posredovao između igrača i vlasnika klubova, te na kraju isposlovao da liga bude nastavljena.

Međutim…

Lebronova uloga u svemu, kao manje-više i sve u njegovoj karijeri i životu, dobila je preuveličavajući element, na šta su uticale i javne ličnosti.

U tome se istakao Snup Dog, jedan od najboljih repera svih vremena i navijač Lejkersa.

„Mene ne zanima kako će se Lebronova karijera završiti, činjenica da je poveo talas promena ga stavlja ispred Majkla Džordana, koliko god ovo daleko da ode. On je najveći, van terena. Poštovanje! On je rekao da neće samo da dribla i šutira“, naveo je Snup Dog.

Da, možda, ali se Džejms zalagao za potpuni prekid takmičenja i uz to je zloupotrebio svoj položaj u ligi kako bi se bavio političkim aktivizmom i to u korist Demokratske partije, čiji je aktivni simpatizer.

Džordanov napor da se liga nastavi ili Lebronov pokušaj stopiranja svega? Sve je do ugla gledanja. Sportskog ili političkog. Pa, kome se šta više sviđa…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar