Foto: EPA-EFE/TOM BRENNER

Donald Tramp, američki predsednik, oglasio se povodom dešavanja u NBA ligi, a to je učinio i njegov savetnik Džered Kušner.

Liga je bila suspendovana posle odluke igrača da stupe u bojkot, a kao razlog za to uzeto je ranjavanje 29-godišnjeg Džejkoba Blejka, koga je sedam puta u leđa upucao beli policajac Rasten Šeski.

PROČITAJTE JOŠ

Protest u NBA ligi se proširio van granica društvenog aktivizma, uz otvoren poziv publici da glasa na predstojećim predsedničkim izborima.

Jasno je, ne za Trampa i njegovu administraciju, već za opciju Demokratske partije, oličene u Džozefu Bajdenu, kome svesrdnu podršku pružaju Hilari Klinton i Barak Obama.

Tramp se po pitaju NBA lige oglasio u četvrtak.

„NBA liga postaje nešto slično političkoj organizaciji. To nije dobra stvar. Ne mislim da je to dobro za sport u državi“, naveoje Tramp.

Kako je istakao, nije upoznat sa igračima koji su izabrali da bojkotuju, a potom je uputio i komentar na račun lige.

„Ne znam mnogo o NBA, znam da su im rejtinzi loši. Mislim da su ljudi umorni od NBA. Nažalost, rejtinzi su im loši“, istakao je Tramp, ciljajući na to da njegov protivkandidat na predstojećim izborima koristi pogrešnu platformu za kampanju.

Glasan u pozivima „na pravdu i izlazak na izbore“ posebno je bio Lebron Džejms, jedan od najboljih košarkaša svih vremena koji je na prethodnim izborima direktno podržao Hilari Klinton, Trampovu protivkandidatkinju.

Trampov savetnik i zet, Džered Kušner, naveo je da podržava mirne proteste i dodao da su važni za društvo, te da bi sa slogana, poput „Crni životi su bitni“, treba krenuti ka stvaranju kontruktivnih opcija.

„NBA igrači su veoma srećni što mogu da budu u poziciji da odsustvuju sa posla, oni imaju taj luksuz i to je odlično. Ukoliko se Lebron obrati Beloj kući, bićemo radi da razgovaramo sa njim. Pozvaću ga“, istakao je Kušner.

Uprkos bojkotu, sezona bi trebalo da se nastavi, a liga će o tome doneti odluku u bliskom periodu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar