foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Kadriju Aktašu, ubici navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Turskoj, smanjena je kazna sa 25 na 15 godina zatvora, javili su turski mediji.

Kazna je najpre bila smanjena na 18 godina, ali je potom smanjena za još tri na osnovu povreda koje je i on zadobio u opštoj tuči i sukobi navijača 21. novembra 2014. godine.

Aktašovi advokati su čak tražili da njihov klijent bude pušten na slobodu, jer je već osam godina u zatvoru, a i sam je pretrpeo povrede.

„Iako je Srbima bilo zabranjeno da dođu na meč, došli su autobusima, sa oštricama u rukama. To su videla i stručna lica. Klijent je odreagovao u samoodbrani i bio zatvoren u kaznenoj ustanovi. Odležao je svoje, zahtevamo njegovo otpuštanje“, istakli su advokati.

PROČITAJTE JOŠ:

Na suđenju se obratio i Aktaš, koji je objasnio slučaj iz njegovog ugla.

„Ja sam proveo u zatvoru osam godina. Napala su me tri-četiri čoveka. Imao sam džepni nož u ruci, a želeo sam da ubodem jednog u nogu dok sam ležao na zemlji. Sećam se da sam zamahnuo nožem prema žrtvi. Zubi su mi bili polomljeni. Moje dete je išlo u četvrti razred osnove škole tada, a sada već studira na univerzitetu. Rekao sam porodici da želim da ih vidim i zahtevam da budem otpušten“, podvukao je Aktaš.

Crveno-beli navijači i dalje nisu zaboravili ovaj zločin, a Marku Ivkoviću Jagodi se često oda počast i transparentima na tribinama kako košarkaškog tako i fudbalskog kluba Crvena zvezda.

BONUS VIDEO Neverovatna završnica, neshvatljiva greška i pobeda Zvezde, na tribinama haos

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar