Kris Singlton Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Nastavak Evrolige bi bio organizovan turnirski u tri grada, po ugledu na NCAA "martovsko ludilo", sa fajnal forom na kraju.

Sva takmičenja, ne samo košarkaška, uveliko razmatraju na koji način da nastave sezonu kada prođe pandemija. Vremenski tesnac je, uz sigurnost, najveći problem.

Iako nije funkcioner nijednog kluba, a nema ni funkciju u organizacijama, već je “samo” košarkaš, Kris Singlton je na tviteru izneo jednu od najzanimljivijih ideja kada je u pitanju nastavak Evrolige. Ličilo bi na “martovsko ludilo” NCAA.

“Igralo bi se tokom dva vikenda u drugoj polovini maja. Ekipe bi imale 14 do 17 dana za pripremu i karantin. Svi mečevi bi bili bez gledalaca dokle god ne stane pandemija. U dvoranu bi mogli da uđu samo igrači, članovi osoblja kluba, TV ekipe i pojedini predstavnici medija”, napisao je centar Anadolu Efesa.

Razmišljao je i o finansijskom momentu.

PROČITAJTE JOŠ

“Prava na strim imali bi klubovi i mediji koje oni preferiraju, a još jedno pravo bi dobila Evroliga da proda”.

Nastavak bi bio u dve faze.

“Prvog vikenda bi bila dva turnira sa po devet ekipa. Osmi i deveti na jednom turniru bi prvo razigravali. Po dva najbolja (igrale bi se nokaut utakmice) plasirali bi se na fajnal for koji bi bio u trećem gradu. Pošto su Anadolu Efes i Real najbolje plasirani (do sada), imali prednost domaćinstva prva dva turnira, dok bi fajnal for bio u trećem mestu”

Singlton se, takođe putem tvitera, na zanimljiv način, obratio i Evroligi:

“Momci, znam da pokušavate da pratite poslovni model NBA, ali samo i jedino ove godine bi koristili model NCAA turnira kao naš jednokratni model”, završio je Singlton prilično zanimljivo izlaganje.