Foto: Screenshot Instagram Ballislife

Prognozira mu se blistava karijera

Andrej Stojaković, sin proslavljenog srpskog asa Predraga Stojakovića, briljira na košarkaškim terenima u Sjedinjenim Amerićkim Državama.

PROČITAJTE JOŠ:

Mladi Andrej (17) trenutno igra za srednju školu u Sakrementu, a već sada pokazuje da je talenat za košarku nasledio od oca, koji je godinama harao NBA terenima.

Već je na meti mnogih poznatih koledža, a posetio je UCLA i Stenford, koji su ga već zvali.

„Bilo je sjajno, kampus je neverovatan“, rekao je mladi Stojaković posle posete UCLA, koledžu, koji je iznedrio mnoge košarkaške legende.

„Sjajan momak, vrlo iskren i direktan. Imali smo odličan razgovor“, rekao je tamošnji trener Mik Kronin o Andreju Stojakoviću.

Dobra veza za UCLA može mu biti i srpski trener Ivo Simović, koji je nedavno postao asistent u stručnom štabu tima.

„Dugo se poznaju moj otac i on. Sada sam ga prvi put upoznao, znam da je pomogao mnogima da dođu do NBA lige“, dodao je Andrej.

Stojaković je za svoju srednju školu ubacivao više od 25 poena po meču uz 9,3 skoka.

„Vidim sebe kao svestranog igrača koji može mnogo toga da uradi na terenu. Naravno mnogo toga iz moje igre dolazi iz rada sa mojim ocem. Sve te sitnice koje me uči znače mi i deluju kada igram, držim se toga“.

Mlada košarkaška nada planira da putuje i poseti još nekoliko koledža u narednom periodu, a u opticaju su Kentaki, Jukon, Teksas…

BONUS VIDEO Nikola Jokić MVP – doček u Somboru

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare