Marko Simonović Unikaha Partizan
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Marko Simonović, srpski košarkaš i novi član Unikahe, na predstavljanju kao igrač tima iz Malage rekao je da je Partizan među glavnim favoritima za trofej Evrokupa.

Iskusni krilni igrač pohvalno je govorio o novoj sredini, uz osvrt na sunarodnike.

„Dugo godina igram košarku i znam kakav je Unikaha klub. Mnogi srpski košaraksi igrali su ovde. Dragan Milosavljević i Aleksa Avramović rekli su mi da je ovo fantatičan klub. Ubeđen sam da je španska liga najbolja u Evropi. Pokušaću da se prilagodim timu, da budem od koristi i na pozicijama tri i četiri, da igram odbranu, dajem poene… Spreman sam da pomognem ekipi“, rekao je Simonović na predstavljanju.

PROČITAJTE JOŠ

U Malagu je došao iz Cedevita Olimpije, a ugovor je potpisao do kraja sezone sa pravom nastupa u španskoj ligi, pošto je prelazni rok u Evropkupu završen.

„Mislim da su Unikaha i Partizan favoriti za osvajanje Evrokupa, a tu su još Uniks i Virtus iz Bolonje. Znam da ne mogu da igram, ali nadam se da će Unikaha da osvoji Evrokup. To je evroligaški tim, to se zna i u Srbiji“, zaključio je Simonović.

Unikaha mu je peti peti klub u karijeri van ABA lige. Posle profesionalnih sezona u Lavovima i Ergonomu, prvi izlet u inostrantvo mu je bio Ostende, iz koga se vratio u Srbiju kao član Hemofarma.

Usledila je selidba u Budućnost, a posle tri sezone se preselio u berlinsku Albu. Potom je upisao dve sezone u Crvenoj zvezdi, pa jednogodišnja pečalba u Po Ortez, odakle se vratio među crveno-bele. Od 2017. do 2019. igrao je za Zenit, da bi prošlog leta stigao u novoformirani regionalni klub.