Foto: Starsport

Srpski reprezentativac Marko Simonović (34, 203 cm) potpisao je ugovor sa klubom iz Malage do kraja tekuće sezone.

Najave da bi iskusni krilni igrač mogao da se iz ljubljanske Cedevite Olimpije preseli u Malagu kako bi popunio mesto u timu upražnjeno povredama, pojavile su se pre nekoliko dana. Bez obzira što je uprava španskog kluba na stolu imala nekoliko imena, od prvog dana joj je prvi pik bio Simonović. Ostalo je bilo samo da se dogovori sa kolegama iz Ljubljane, što je na kraju i učinjeno. Tako je otklonjena i poslednja prepreka da naš internacionalac stavi potpis na ugovor sa španskim klubom do kraja sezone.

Pošto je prelazni rok u Evrokupu završen, Simonović će imati pravo da nastupa samo u ACB ligi gde Unikahu očekuje borba za plasman u plej-of. Naime, klub sa juga Pirineja je trenutno u grupi ekipa od sedmog do devetog mesta koje imaju skor od 11 pobeda u 21 kolu.

POGLEDAJTE JOŠ

Simonoviću je Unikaha peti klub u karijeri van ABA lige. Posle profesionalnih sezona u Lavovima i Ergonomu, prvi izlet u inostrantvo mu je bio Ostende, iz koga se vratio u Srbiju kao član Hemofarma. Po trogodišnjem stažu u podgoričkoj Budućnosti, jednu sezonu je odradio u dresu berlinske Albe. Usledile su dve sezone u Crvenoj zvezdi, pa jednogodišnja pečalba u Po Ortez, odakle se vratio među crveno-bele. Od 2017. do 2019. igrao je za Zenit, da bi se prošlog leta vratio u ABA ligu, ali u novformirani klub Cedevitu Olimpiju.