Marko Simonović; Foto: EPA/LUKAS SCHULZE

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde, trenutno košarkaš Unikahe Marko Simonović, naglasio je da je za njegov povratak u reprezentaciju Srbije "kriv" novi selektor Igor Kokoškov.

Simonović koji je sezonu počeo u Cedeviti, ubrzo je napustio ABA ligu i prešao u Španiju, ističe da je Kokoškov uticao na njega da promeni prvobitnu odluku o povlačenju iz nacionalnog tima.

PROČITAJTE JOŠ

„Za selektora je, posle Mundobasketa postavljen Igor Kokoškov, i u nekom kasnijem periodu često smo se dopisivali i razgovarali što je učinilo da promenim prethodno donesenu odluku i vratim se u reprezentaciju. Igora smatraju za sjajnog čoveka, verujte on je još pet puta takav. Fenomenalan kao ličnost, a pritom je „košarkaška enciklopedija“. U malom prstu drži košarku, ali je još važnije od toga da su njegove metode prenošenja znanja igračima i ophođenja prema svim ljudima u reprezentaciji jedinstvene i neponovljive. Ne da se nisam pokajao što sam se vratio u reprezentaciju, nego sam oduševljen svime što sam doživeo“, izjavio je iskusni šuter Simonović u intervjuu za „Danas“.

Košarkaš Unikahe, koji ima 33 godine, sa reprezentacijom Srbije osvojio je dve srebrne medalje, u Španiji 2014. godine na Svetskom prvenstvu i u Riju na Olimpijskim igrama dve godine kasnije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram