Foto: Starsport

Marko Simonović je blistao u pobedi nad Baskonijom u drugom kolu Evrolige - 90:73. Ubacio je 16 poena, od čega čak 12 iz pokušaja za tri poena, sa stoprocentnim učinkom.

„Sjajna utakmica za nas. Mislim da smo 40 minuta igrali sjajnu odbranu, a iz dobre odbrane dođe dobar napad. Nametnuli smo od starta naš ritam. Ne mogu ovde da traže to po šta su oni došli. Sjajna pobeda, prva u drugom kolu. Pokazali smo da je utakmica u Istanbulu bila naše loše veče, mada Fenerbahče sjajan tim, pobedili su Efes na strani“, bili su prvi utisci iskusnog Simonovića.

PROČITAJTE JOŠ

Trojkama je iscepao mrežicu rivala, podsetivši na stare dane. Falila je samo publika da eksplodira dvorana „Aleksandar Nikolić“… Ali, ne može se od korone…

„Što se tiče tih trojki, bitno je da smo pobedili. Da je neko pokrenuo ekipu, Džordan je bio celu noć bio sjajan, ma ceo tim je odigrao sjajno. Ne mogu da opišem koliko je čudno igrati bez navijača u ovoj hali Evroligu i utakmice. Jako nam nedostaju, jako ih volimo, nadamo se da će da sae što pre reši zdravstvena situacija i da ćemo se videti“, poručio je Marko.

Na pitanje kako ekipa podnosi pakleni ritam, s obzirom na to da Zvezdu u nedelju očekuje Borac, a onda novi okršaj u Evroligi sa Žalgirisom, Simonović je odgovorio:

Foto: Starsport

„Devet dana, pet utakmica. Nije nimalo lako. Sa svim protokolima koje stvarno poštujemo i pratimo, ali jednostavno to nam je posao šta da radimo, kako nama, tako i svima. Zdravlje je najbitnije“.

Odložena je za subotu utakmica Žalgirisa i Himkija zbog velikog broja zaraženih, a iskusni košarkaš kaže da se u ekipu nije uvukao crv sumnje zbog takvog epiloga.

„Ne, jednostavno smo pripremili glavu za to. Kako nama, tako i svima. U Himkiju je petorica zaraženih. Imam sjajne prijatelje tamo nadam se da će što pre da se oporave, da će što pre da nestane virus, da se pojavi vakcina. Svima želim dobro zdravlje i da imamo dobru sezonu“, završio je izlaganje Marko Simonović.

EVROLIGA, 2. KOLO

petak:

Crvena zvezda – Baskonija 90:73

Zenit – Barselona 74:70

Alba – Bajern 72:90

Panatinaikos – Olimpijakos 71:78

Milano – Lion 87:73

Četvrtak:

CSKA – Makabi Tel Aviv 76:72

Efes – Fenerbahče 71:80

Real Madrid – Valensija 77:93

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar