Marko Simonović pred treći meč finala Budućnost - Zvezda
Foto: Dragana Stjepanović/Starsport

"Želimo da završimo finale u Podgorici i osvojimo titulu, tako razmišljamo", otkriva za Nova.rs Marko Simonović, košarkaš Crvene zvezde, pred treći meč finala ABA lige protiv Budućnosti.

Zvezda vodi 2-0 u finalnoj seriji regionalnog takmičenja koja se posle ta dva meča u Beogradu (82:78 i 85:79) preselila u „Moraču“. Treća utakmica je na programu u subotu od 20.30, a eventualna četvrta u ponedeljak na istom mestu.

Crveno-beli imaju dve prilike da osvoje ABA titulu, u suprotnom će se serija vratiti u Beograd i potencijalna majstorica bila bi 28. maja u hali „Aleksandar Nikolić“.

PROČITAJTE JOŠ

Upravo iz „Pionira“ je četa Dejana Radonjića napravila dvokorak ka tronu, a važnu ulogu odigrao je i Marko Simonović, koja se ne ogleda samo poenterski.

„Prvo poluvreme druge utakmice smo odigrali zaista sjajno, na obe strane terena bili smo izuzetno aktivni, sa nenormalnom energijom. Uz nešto malo slabiji procenat šuta za tri poena uspeli smo da pobedimo obe utakmice, što nije nimalo lako. Ipak, kada pogledate broj ofanzivnih skokova, vidite želju koju smo imali“, kaže Simonović za Nova.rs.

Šta se dogodilo u trećoj četvrtini, u kojoj je Budućnost sa 29:8 napravila veliki preokret?

„Bili smo bez energije, malo smo se izduvali i promašili neke nimalo lake šuteve. Oni su pogađali dok smo mi imali baš veliki pad. Na kraju smo pobedili uz veliko iskustvo, želju i karakter pre svega, baš smo hteli da dobijemo i nismo dozvolili da se bilo šta drugo dogodi“.

Pored pogođenih slobodnih bacanja na samom kraju, odnosno dva i te kako bitna polaganja pri rezultatu 74:74, imali ste i iskusne poteze vezivanja pertli?

„Sve ste primetili… Video sam da je euforija otišla malo predaleko… Bio sam na klupi i video sam da nam treba neka dodatna energija, neka atipična odbrana da nas pokrene. Izuzetno dobro poznajem i Lazića i Dobrića, i koliko malo fali da njihova energija eksplodira. Ušao sam da probam da promenim ritam, bodrio sam saigrače i svakome od njih rekao šta treba da čuju“.

Foto: Dragana Stjepanović/Starsport

U prva dva meča polufinala blistao je Ognjen Dobrić sa ukupno 50 poena?

„Za mene nisu čudo njegove dobre partije, znam ga od kada je došao i stvarno sve što mu se dešava i što sda živi je više nego zaslužio. Izuzetno je vredan i radan, svaki trening odradi maksimalno, pravi je profesionalac. Ima fenomenalnu ruku i pretprošle sezone u finalu je imao fenomalnu ulogu“.

U subotu vas čeka treća utakmica finalne serije, ali prva u Podgorici koju Budućnost mora da dobije kako bi produžila borbu za titulu, a Zvezdi jedan trijumf u „Morači“ donosi trofej?.

„Želimo da rešimo seriju u Podgorici, tako razmišljamo, tako se ponašamo, a oni su pod dodatnim pritiskom. Mi smo malo rasterećeniji, ali s druge strane i nismo jer želimo da završimo finale što pre. Imamo i kvalitet, i snage, i posebno mentalne snage što je bilo možda i ključno u drugoj utakmici finala. Postoji mnogo psiholoških momenata koji u suštini i donose prevagu“.

Foto: Dragana Stjepanović/Starsport

Između prva dva duela finala imali ste samo dan pauze, a sada tri?

„Imali smo dan oporavka, što je sasvim dovoljno i mislim da smo se i odmorili koliko možemo. Navikli smo se na ovakav ritam, više nema izgovora, to je to, došli smo do kraja“.

Kapiten Lazić i vi ste pobedu za 2-0 u finalu proslavili u kolima pesmom „Veseli se srpski rode“, a snimak je oduševio navijače?

„Laza je bio organizator ‘skupa’ (smeh). Ta pesma je bila i na zagrevanju, inače sam veliki poštovalac Danice Crnogorčević i baš nam je bila lepa motivacija, skroz nam je legla pesma“, završio je Simonović za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar