Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Ovo niko nije očekivao na početku sezone

Košarkaši Burse, koje sa klupe predvodi srpski trener Dušan Alimpijević, plasirali su se u finale Evrokupa, pošto su sa 85:68 savladali ekipu Andore.

PROČITAJTE JOŠ:

Najbolji u turskom timu bio je Endrju Endrjus sa 20 poena i tri asistencije. Pored njega dvocifreni su bili Bitim sa 18 poena, Nidam sa 17 poena i sedam asistencija, Dudžinski sa 12 i Hejs sa 11 poena i 16 skokova.

Što se Andore tiče bolji od ostalih bio je Pauli sa 16 poena i devet skokova. Najveću pomoć pružili su mu Kraford i Jelinek sa po 11 poena. Srpski košarkaš Mario Nakić dobio je sedam minuta na parketu i za to vreme imao dva skoka.

Meč je bolje otvorila ekipa Andore, koja je imala vođstvo 17:6, odnosno 20:9, ali je bursa serijom od 13:0 na kraju prvog perioda imala prednost 22:20.

U drugoj četvrtini ekipe su se smenjivale u vođstvo, a na poluvremenu je turski tim imao prednost 38:34.

Tokom treće deonice ekipa Dušana Alimpijevića nije ispuštala prednost, a rekordno vođstvo iznosilo je 17 poena – 57:40.

U polednjih deset minuta Bursa nije dozvolila rivalu da se približi i veoma zrelom i sigurnom igrom je stigla do prvog finala Evrokupa u klupskoj istoriji.

Bursa će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Valensija – Virtus Bolonja, koji se igra u sredu od 20.30 sati.

Pobednik Evrokupa sigurno će izboriti plasman u Evroligu, dok će finalista sačekati da vidi šta će se desiti sa ruskim klubovima u narednoj sezoni.

BONUS VIDEO Košarkaši Zvezde nisu držali „Zaustavite rat“, sa tribina zvižduci

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare