Savo Drezgić; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Savo Drezgić, mladi košarkaš Partizana, napustiće Humsku ovog leta, pošto odlazi u Sjedinjene Američke Države, konkretnije - nosiće dres Univerziteta Džordžija.

To znači da će Drezgić igrati u NCAA ligi, a i prošle sezone je boravio u SAD, gde je bio član ekipe „DME“ Akademija, odnosno srednjoškolskog tima na Floridi.

Talentovani plejmejker je navodno imao nekoliko različitih ponuda iz Amerike, ali je odabrao „Buldoge“.

PROČITAJTE JOŠ:

Odigrao je mladi košarkaš nekoliko utakmica u ABA ligi, bio je deo Partizana i u Superligi Srbije, a posebno se istakao na „Adidas Next Gen“ turniru, gde je beležio prosečno beležio 19,3 poena, 7,8 skokova i 5,3 asistencije.

Drezgić je rođen 11. avgusta 2006, visok je 194 centimetra i važi za jednog od najtalentovanijih plejmejkera u Evropi. Istovremeno, važi i za velikog radnika, izuzetno je posvećen treningu i košarci, pa mu se predviđa uspešna karijera, možda čak i u NBA ligi.

Od 24. juna Drezgić će biti u pogonu juniorske reprezentacije, koju čeka Evropsko prvenstvo u Finskoj.

Pre Drezgića, Partizan su napustili Frenk Kaminski i Pi Džej Doužer, na izlaznim vratima je i Kevin Panter, dok situacija oko Džejmsa Nanelija i Bruna Kabokla, ali i još nekoliko igrača, nije baš najjasnija u ovom trenutku.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare