"Ana Nikolić je isto dobra, prva pesma mi je 'Mišo moj', a Ceca je bila sjajna u Ljubljani", otkrio nam je finski košarkaš Sasu Salin posle pobede nad Poljskom.

Grafika: Slađana Đermanović

Finska je na startu Evrobasketa poražena od Izraela, ali je dan kasnije razbila Poljsku sa 89:59 i najavila haos u grupi D, u kojoj je i Srbija.

PROČITAJTE JOŠ

Iskusni plejmejker koji pokriva i beka, Sasu Salin, imao je odličan meč. Bio je najefikasniji sa 18 poena (trojke 6/10), dodao je i 6 asistencija, pa je bio vidno raspoložen i čak je zapevao u razgovoru sa srpskim izveštačima.

„Protiv Poljske me je služio šut, dan pre sam se malo mučio, da sam pogodio nekoliko tih šuteva mogli smo da dobijemo i meč protiv Izraela. Dešava se da ne ulazi sve, ali je sad bilo bolje“, kaže Salin.

Iako je Lauri Markanen prva zvezda tima i jedna od najvećih na EP, Salin i Peteri Koponen su najiskusniji. Njihov zadatak je bio da podignu saigrače posle tog poraza od Izraela nakon produžetka, a delovalo je da su generalno bili bolji.

„Znamo kako turnir funkcioniše, bude teških poraza, ali su tu i pobede. Uvek morate da gledate naredni meč, a sada je naredni rivak Srbija. Možemo da se odmorimo u nedelju i već mislimo o toj utakmici“.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Neugodni šuter je pet godina branio boje Olimpije iz Ljubljane (2010-2015), pa je bilo druženja i sa srpskim igračima.

„Znam pesme i neke reči, ali bolje da vam ih ne govorim“, kroz osmeh je ispalio Salin.

Ipak, nije odoleo da ne zapeva i otkrio nam je šta posebno voli od srpske muzike.

PROČITAJTE JOŠ

„‘Vrati mi se nesrećo’ (numera od Miligrama, prim.aut)… Ana Nikolić je isto dobra, prva pesma mi je „Mišo moj“. Znate, Ceca je bila sjajna kada je bila u Ljubljani“, završio je raspoloženi Salin.

Nedelja je dan predaha za „orlove“, pa onda opet igraju dva meča zaredom, sa Finskom u ponedeljak (21 sat) i dan kasnije u istom terminu sa Izraelom. Onda će opet imati dan odmora pre nego što 8. avgusta završe grupnu fazu protiv Poljske (21.00).

Na dan meča sa Finskom, bićete u prilici da pročitate i čujete šta je Sasu Salin rekao o igri Srbije, s naglaskom na Nikolu Jokića protiv koga je igrao u ABA ligi.

BONUS VIDEO Pogledajte izlazak sprskih košarkaša na teren pre utakmice sa Češkom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar