Foto: EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Evrobasket je ušao u svoj treći dan, a sve najzanimljivije detalje možete pratiti i videti na portalu Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ:

U prvom meču dana je Crna Gora savladala Belgiju 76:70 i zabeležila prvu pobedu na ovom Evropbasketu nakon što je u prvom kolu poražena od

U okviru iste grupe pobede su zabeležili Španija i Turska.

„Crvena furija“ je lako savladala Gruziju sa 90:64, dok se Turska mučila sa Bugarskom, ali na kraju slavila sa 101:87.

U  okviru grupe D u kojoj igra Srbija, Finska je bila ubedljiva protiv Poljske sa 89:59.

Holandija je bila na pragu čuda protiv Izrael, ali je Deni Avdija „izvadio“ svoju selekcije iz neugodne pozicije i vodio do pobede 74:67.

Nemačka je u grupi B posle velike borbe savladala Bosnu i Hercegovinu sa 92:82, dok je Hrvatska u grupi C bila ubedljiva protiv Velike Britanije sa 86:65.

Derbi grupe B igrali su Francuska i Litvanija, a rezultat je bio 77:73. Najbolji pojedinac na meču bio je Evan Furnije sa 27 poena i pet skokova, te je Francuska ipak ostala u igri za prvo mesto.

Francuzi i Nemci će borbu za prvo mesto u grupi voditi sa Slovenijom koja nakon dva kola ima maksimalan učinak. Ovog puta je pala Mađaraska sa 103:88, a Luka Dončić izveo je nekoliko veoma atraktivnih poteza.

U grupi C, sa kojom se ukršta Srbija u osmini finala, Ukrajina je slavila protiv Estonije u veoma zanimljivom meču sa 74:73, dok je Grčka u poslednjem meču dana bila bolja od Italije u derbiju sa 85:81.

Trojke za izjednačenje i produžetak promašili su Simone Fontekio i Stefano Tonut.

Evrobasket 2022, treći dan:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare