Foto: Miroslav Todorović/Starsport

Trener Partizana Sašo Filipovski kaže da se Partizan teško nosio sa Splitom bez dvojice bitnih igrača u rotaciji, Markusa Pejdža i Radeta Zagorca, ali je zadovoljan zbog pobede.

Crno-beli su u 13. kolu ABA lige pobedili sa 86:74, u meču u kom su uglavnom vodili jednocifrenom razlikom. Tek sredinom trećeg perioda i na kraju četvrtog izabranici Filipovskog su uspevali da se odlepe na 10 do 12 poena.

PROČITAJTE JOŠ:

„Drago mi je što sam u Splitu posle mnogo vremena, lepo je videti mlade igrače Splita, koji su dobar materijal i perspektiva. Igrali smo teško s četiri beka u rotaciji, bili smo bez Zagorca i Pejdža. Ovo je bilo teško gostovanje, srećan sam zbog pobede, a Split želim da nastavi s radom, lepo je što se ovde vraća košarka. Utakmica je prelomljena u poslednja dva minuta, nismo potcenili Split“, rekao je Filipovski.

Njegov kolega sa klupe Splita Ivica Skelin tvrdi da su i on i igrači znali šta moraju da zaustave ako žele da pobede, ali to nisu uspeli da izvedu na terenu.

„To su ofanzivni skokovi i izgubljene lopte. Nismo uspeli. Partizan je postigao 19 poena iz naših grešaka, 20 poena posle drugog skoka, tu je sve jasno, u tim stvarima je Partizan bio nadmoćan i nismo uspeli da se odupremo“, rekao je Skelin.

Dodao je da ne može ništa da zameri svojim igračima, jer su se borili i hteli da pobede, ali je i Ognjen Jaramaz odigrao fantastičan meč završen sa 29 poena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar