Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Francuski košarkaš Rudi Gober dobio je novi ugovor od Jute Džez i bez dileme ostaje uz Donovana Mičela kao jedna od zvezda ekipe.

Gober je dobio petogodišnji ugovor vredan 205 miliona dolara, pa je Juta jasno stavila do znanja ko će joj čuvati reket narednih sezona.

PROČITAJTE JOŠ:

Osim toga, ovo je i najveći, odnosno najskuplji ugovor u istoriji NBA lige koji je dobio jedan igrač na poziciji centra.

Rudi je bio najbolji defanzivac u NBA u dva navrata (2018, 2019), a četiri puta je bio deo najboljeg odbrambenog tima u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Za sedam godina koliko je u njoj drastično je napredovao i kad je svojoj igri dodao bolju koordinaciju i dodavanja, ušao je u društvo elitnih „petica“.

Gober je prvu sezonu u Americi proveo na „kaljenju“ u Bejkersfild Džemu ali se ubrzo izborio za svoje mesto u Juti i kada je pre tri godine stigao i Donovan Mičel, Juta je dobila obris „kostura“ ekipe.

Gober je protekle sezone prosečno beležio 15,1 poen, 13,5 skokova i jednu i po asistenciju uz visoke procente efikasnosti šuta iz igre, čak 69,3 odsto, zbog igranja u blizini obruča.

Džezeri su konkurentni u zapadnoj konkurenciji NBA lige i u minuloj sezoni su samo Nikola Jokić i Džamal Marej sprečili da Juta ode dalje od prvog kola plej-ofa.

Posle tvrde serije u sedam utakmica, Denver Nagetsi su prošli dalje i stigli do finala zapada preko Los Anđeles Klipersa, a Jokić je nedavno proglašen najboljim centrom lige.

Da podsetimo, Jokić je sa Denverom jula 2018. potpisao ugovor vredan 147,7 miliona dolara, od čega su mu 142 miliona zagarantovana do isteka 2023. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram