Jokićev saigrač iz Denvera dobro raspoložen posle pobede Slovenije.

Grafika: Slađana Đermanović

Reprezentacija Slovenije je posle velike borbe savladala Belgiju u osmini finala Evropskog prvenstva u košarci rezultatom 88:72, ali je meč bio teži nego što to rezultat govori.

PROČITAJTE JOŠ

Džoker reprezentacije Slovenije Vlatko Čančar koji za razliku od Denvera gde igra marginalnu ulogu u reprezentaciji briljira, bio je vrlo zadovoljan posle pobede i plasmana u četvrtfinale.

„Igrali smo protiv sjajnog protivnika, odigrali su veoma dobro shodno svom kvalitetu. Ali smo i mi odigrali dobro, čvrsto u odbrani… Na kraju, najvažnije da smo pobedili, idemo dalje, da se odmorimo i spremimo za sledeću utakmicu“.

Čančar je objasnio šta je na kraju presudilo.

„Mislim da je svaki igrač u reprezentaciji Srbije imao minimum stotine ovakvih iskustava, nemoguće je dobiti utakmicu u 30. ili 35. minutu. Pribranost tada igra glavnu ulogu. Svi znamo koliko Dončić ima kreativnosti, samo treba biti miran i u tome tražiti izlaz. Posedujemo neverovatan talenat i ovakve utakmice su nam korisne“

On je istakao i šta je bio problem u igri Slovenije.

„Falilo nam je malo energije u prvom poluvremenu, oni su dali mnogo trojki i to ih je držalo u utakmici. Morali smo malo da se uozbiljimo, tako da kažem. Igrali smo našu igru 40 minuta i trebalo je nekoliko minuta da napravimo razliku i zadržimo prednost“.

Sloveniji bi na putu do odbrane titule mogla da se nađe Srbija u polufinalu.

„Nema još polufinala sa Srbijom u mislima, dugo je prvenstvo, svašta može da se dogodi. Naravno da bismo voleli polufinale sa Srbijom, ali ne želim da potcenim ni Ukrajinu ni Poljsku“.

Novinare je zanimalo i da li se čuje s asaigračem iz Denvera Nikolom Jokićem.

„Često se mi vidimo i čujemo, nema još prozivanja. Svako je i dalje u svojim šinama. Drago mi je da ga vidim s porodicom, Natalijom i ćerkom Ognjenom“.

Svi pričaju o Jokiću, Dončiću i Janisu, trojici dominantnih kao nikada u Evropi, a Čančar je istakao koliko mu to znači.

„Neverovatno, mislim da je nikad više NBA igrača na Evropskom prvenstvu, fenomenalno je za evropsku košarku što se odazvalo toliko superzvezda. Čast mi je da sam deo takvog turnira“.

BONUS VIDEO Trening Srbije u Berlinu: Jokić se malo nervirao, pa namestio ruku na novi koš

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar