Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Košarkaški i fudbalski timovi Reala stavljeni su u karantin jer je utvrđeno da je košarkaš kraljevskog kluba Trej Tompkins bio pozitivan na testu na koronavirus.

Kako prenosi „La Seksta“, po saznanju da je Tompkins pozitivan na koronavirus, čelnici kluba naredili su igračima da hitno napuste sportski centar „Valdebebas“.

Fudbalski tim, koji je trebalo da trenura od 11 sati, to nije uradio, trening je momentalno otkazan.

Iako je na testu bio pozitivan košarkaš, postoje zajedničke prostorije u Real Madrid Sport sitiju i to je uslovilo odluku da oba tima budu u karantinu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sportski klub Real Madrid izjavljuje da je igrač našeg košarkaškog tima pozitivan na testu na koronavirus. Od tog momenta, preporuka je bila da se i fudbalski i košarkaški tim stave u karantin, sudeći da dele određene zajedničke porostorije u sportskom centru“.

„Otuda je odlučeno da se prostorije zatvore, a takođe je preporučeno da svo osoblje koje je zaposleno u centru ostane u karantinu. Mečevi koji su planirani za četvrtak i petak neće biti odigrani“, stoji u saopštenju Madriđana.

Na neki način, prava je sreća da je sve na vreme otkrivenu, jer su košarkaši Reala trebali da igraju od 21 čas meč Evrolige sa Crvenom zvezdom.