Foto: Starsport

Dejan Radonjić, trener košarkaša Crvene zvezde, istakao je nakon poraza njegovog tima od Bajerna da će proći još neko vreme pre nego što Zvezda bude kompletna.

PROČITAJTE JOŠ...

Radonjić je na konferenciji za medije po završetku meča sa Bajernom (78:76 za Bavarce) istakao da je njegova ekipa odigrala dobro više od 30 minuta, ali…

„To nije bilo dovoljno za tim sa takvim iskustvom i kvalitetom“, rekao je na početku konferencije.

Crveno-beli su na manje od pet minuta pre kraja imali šest poena viška, ali su dopusitli preokret, a Radonjić je istakao da je razlog u tome što su košarkaši Bajerna kaznili propuste njegovih igrača:

„Najkraća i najbrža analiza jeste da u poslednjim minutima pravimo greške, nismo odreagovali dobro, a propusti su kažnjeni. Nismo uspeli da valorizujemo svoju dobru igru, a oni su bili vrlo koncentrisani i naše objektivne slabosti vešto su koristili.“

Zvezda je i na ovom meču nastupila bez pomoći četvorice košarkaša, a prema rečima trenera Zvezde, Lengston Hol, Kino Kolom, Lendri Noko i Duop Rit neće uskoro biti u potpunosti dostupni:

„Situacija je dosta delikatna, već postaje teško i da se govori o tome. Predugo traje, sa veoma malim brojem igrača odigrali smo veliki broj utakmica, a to se nastavlja, u martu imamo 12 utakmica. Proces oporavka je specifičan zbog cele zdravstvene situacije, trajaće još neko vreme bez dileme. Lengston Hol je odradio dva treninga, ali pauza i bolest su takvi kakvi jesu, mora da se stekne određeni stepenk fizičke spreme. Ostali igrači još nisu počeli s ozbiljnijim treningom, uvode se polako da krenu da trče. Treba izdržati, treba nositi sve to“, zaključio je Radonjić.

Zvezda je nakon 27 odigranih kola pretposlednja na tabeli Evrolige sa skorom 7-20.

U narednoj rundi Zvezda u petak gostuje Olimpijakosu u Atini, a dan ranije Bajern dočekuje Panatinaikos.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar