Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Bajerna iz Minhena u meču 27. kola Evrolige rezultatom 78:76. Džordan Lojd predvodio crveno-bele, ali nije mogao sam protiv Bavaraca.

PROČITAJTE JOŠ...

Utakmicu su i jedni i drugi otvorili loše u napadu, pa smo u prvoj četvrtini videli samo 25 poena, a Bavarci na prvi odmor otišli sa 15:10. U drugoj četvrtini crveno-beli su znatno podigli nivo igre u napadu, razigrao se Džordan Lojd, koji je ubacio 15 poena za 20 minuta igre i bio ključni faktor kod napadačnog preporoda crveno-belih.

U trećoj četvrtini Zvezda je digla razliku prvo na osam poena (47:39), zatim došla i do +10 (51:41), a briljirao je Lojd u tim trenucima što koševima, što asistencijama. No, na poslednji odmor između četvrtina Bajern je otišao sa minusom od sedam poena nakon trojke Boldvina uz zvuk sirene.

Zaigrali su znatno angažovanije igrači Bajerna početkom poslednje četvrtine, Vajler Beb i Gist su pogađali, Beb tri penala a Gist zakucavanjem (62:59), ali je Lojd ponovo bio fantastičan i vratio crveno-belima šest poena minusa (68:62).

Razigrao se Lučić u tim trenucima, pogodio prvo za dva, zatim ukrao loptu Voldenu i pogodio trojku nakon kontre, a Boldvin sa penala izjednačio na 68:68. Zvezda je tu stala, gosti su preko Lučića stigli do 73:71, potom trojkom Boldvina i do 76:71, a Lučić je sa penala razlliku popeo na nedostižnih +7, 78:71. Vezao je Volden pet poena u završnim sekundama, ali je bilo prekasno za preokret.

Lojd je ubacio 26 poena i predvodio Zvezdu, Dobrić je dodao 13 a Volden, najviše zahvaljujući pet poena u samoj završnici meča, 15, dok je Bajern na krilima Boldvina (27), Rejnoldsa (13) i Lučića (10) stigao do 17. pobede od početka sezone.

Zvezda ima skor 7-20.

Evroliga, 27. kolo

Crvena zvezda – Bajern Minhen 76:78 (10:15, 25:16, 22:19, 19:28)

Sudije: Garsija, Sukis, Silva

Dvorana: „Aleksandar Nikolić“, Beograd

Crvena zvezda: Hol, Volden 15, Lojd 26, Uskoković 5, Davidovac 3, Lazić 2, Radanov, Dobrić 13, Simonović 5, Jagodić-Kuridža 7, Simanić, Kuzmić

Bajern Minhen: Vajler-Beb 6, Boldvin 27, Kramer, Sili 3, Rejnolds 13, Lučić 10, Amaiz, Zipser 2, Gist 6, Džonson, Šiško 9, Radošević 2

Kraj

Pobeda Bajerna, 78:76.

40′ Boldvin za tri, Bajern na +5

Zvezda ima napad a Bajern pet poena viška pola minuta pre kraja. Nije Zvezda uspela da poentira, Šiško je izbio loptu Lojdu iz ruke, a sudije su nakon pregledanja snimka doneli odluku da ona ostaje u posedu Bavaraca. U narednom napadu Zvezde Kori Volden je pogodio trojku, pa je Zvezda prišla na dva poena minusa, a Vladimir Lučić fauliran na tri sekunde pre kraja. Bajern je dobio loptu sa strane.

39′ Kakav koš Lojda!!!

Isticalo je vreme, bio je na osam metara od koša, čak je bio i odgurnut, ali je pogodio za tri poena, 71:70. Još 1:47 do kraja meča. Uzvratio je Lučić svojom drugom trojkom na meču, Bajern stiže do dva poena viška, 73:71.

37′ Bajern se vraća u igru

Serija Bavaraca 4-0 poenima Boldvina sa penala i trojkom Lučića, 68:66. Lojd je promašio trojku, Boldvin fauliran, sa penala doneo izjednačenje, 68:68. Promašio je Lojd šut, ali je uspeo da se izbori za mrtvu loptu sa Gistom. Nekadašnji centar Zvezde je skočio, očekivano dobio duel, ali je dirao loptu dok je bila u uzlasnoj putanji, pa je Zvezda dobila napad, ali Davidovac nije pogodio trojku.

36′ Šta radi Lojd!

Pogodak sa poludistance, Zvezda na +6!

35′ Zvezda čuva vođstvo

Košarkaši Bajerna, predvođeni Boldvinom, ne dopuštaju Zvezdi da se ponovo odlepi, ali i crveno-beli uspevaju da odgovore, a takav potez viđen je i u situaciji kada Lojd nije imao izlaza, ali je uspeo da se izbori za dovoljno prostora i „izmisli“ poene, 66:62 za Zvezdu.

Za košarkaške sladokusce

Asistencija Lojda:

Trojka Boldvina:

33′ Vajler Beb fauliran pri pokušaju za tri poena

Loše je reagovao Simonović u odbrani, Amerikanac pogodio sva tri penala, 62:57 za Zvezdu. Loš napad crveno-belih, lopta je završila u autu, pa Bajern ima napad. Gist zakucava, Jagodić-Kuridža ga faulira, a Radonjić je zatražio tajm-aut.

32′ Davidovac za tri!

Postiže Davidovac prve poene na meču i na najbolji način niveliše koš Gista. Sa druge strane, Simonović je uspeo da iznudi „mrtvu loptu“ u duelu sa Silijem, bude bolji u skoku, ali crveno-beli nisu poentirali.

Počinje poslednja četvrtina

Boldvin nastavlja da pogađa, 57:52 za Zvezdu. Uzvraća Davidovac asistencijom za Kuridžu koji zakucava, 59:52.

30′ Boldvin pogađa sa distance

U poslednjoj sekundi treće deonice Boldvin je trojkom sa preko sedam metara vratio Barace na jednocifreni minus, pa u završnih 10 minuta ulaze sa 57:50.

29′ Sili za tri

Prva trojka Silija na meču, smanjuju Bavarci na sedam poena minusa.

28′ Zvezda na +10

Prvo je Dobrić polaganjem završio akciju, zatim je Lojd sa penala bio precizan, pa su igrači Zvezde na 10 poena viška, 51:41.

27′ Kakva akcija Lojda!

Prelep pas Zvezdinog beka za Jagodić-Kuridžu koji je centar Zvezde završio zakucavanjem, 47:39.

25′ Vajler Beb smanjuje, Volden pogađa za dva

Pogodio je trojku bek Bajerna, Volden se potom prošetao do koša rivala, 45:39.

24′ Serija Zvezde, Trinkijeri traži tajm-aut

Prvo je Marko Simonović pogodio za tri, nadovezao se Lojd sjajnim prodorom, Zvezda na 43:36.

21′ Uskoković šalje loptu u aut

Dva napada, dve greške mladog pleja Zvezde zahvaljujući velikoj agresivnosti Bavaraca, sa druge strane razigrali su se gosti iz Minhena pa košem Rejnoldsa sa poludistance stižu do vođstva, 36:35.

Počinje drugo poluvreme

Boldvin je napravio tehničku grešku na kraju poluvremena, pa je Lojd dobio šansu da sa penala poveća razliku, ali je bio neprecizan. Nije Zvezda iskoristila napad, tačnije Rejnolds je izblokirao Uskokovića, a potom pogodio uz faul Ognjena Kuzmića, 35:34.

Strelci

Lojd je ubedljivo najbolji igrač Zvezde sa 15 poena, koliko imaju Dobrić, Uskoković i Volden zajedno (po pet). Kod Bajerna je Boldvin najbolji sa 11.

Šta kaže statistika?

Zvezda je prvih 20 minuta završila sa pogođenih sedam od 14 šuteva za dva, 4/11 za tri poena, jedno promašeno slobodno bacanje od 10 pokušaja, 12 skokova u odbrani, nijedan u napadu, sedam asistencija, tri ukradene lopte i sedam izgubljenih.

Sa druge strane, Bajern je do 31 poena stigao zahvaljujuću šutu za dva 9/17, 4/10 za tri, 1/2 sa penala, 11 skokova (svih 11 u odbrani), pet asistencija, pet ukradenih lopti i osam izgubljenih.

20′ Lojd na liniji za slobodna bacanja

Fauliran je bek crveno-belih, pogodio oba bacanja, 35:31. Lučić je sa druge strane promašio šut za tri poena. Poslednji napad imao je Bajern, Boldvin promašio ali je tom prilikom uradio nešto što je sudije nateralo da mu dosude tehničku grešku, pa bi drugo poluvreme trebalo da počne slobodnim bacanjima za crveno-bele.

19′ Šiško za tri

Loše su pokrili crveno-beli liniju za tri poena, Šiško iskoristio prostor, pogodio, 33:31 za crveno-bele.

18′ Poklon-koš za Zvezdu

Lojd je išao na prodor, šutirao, lopta je išla daleko od koša ali je Rejnolds napravio gaf i dirao je dok je padala. Sudijska trojka je nakon kraćih konsultacija odlučila da prizna poene.

18′ Šiško za tri

Nakon poena Lojda sa penala Šiško je pogodio trojku.

16′ Uskoković uz faul

Promešao je odbranu Bajerna i pogodio uz prekršaj Boldvina, pa Zvezda ide na 27:19. Uzvratio je Boldvin, pogodio za dva, pa za tri, i Bajern primakao na tri poena minusa, 27:24.

15′ Radošević igra nogom

Ponovo je Zvezda odigrala loš napad, ali je Radošević loptu udario nogom i dao novih 14 sekundi. Šut Lojda je „izašao“ iz obruča, ali je Radošević faulirao Kuzmića a Zvezda stigla do 24:19.

14′ Lojd čuva vođstvo

Nakon poena Rejnoldsa precizan za dva poena bio je i Lojd, Zvezda ponovo na +3, 22:19.

13′ Dobrić za tri!

Zadržala je Zvezda visok nivo igre u odbrani, Dobrić pogodio trojku u napadu, crveno-beli vode 20:17.

12′ Uskoković se upisuje, trojka Jagodić Kuridže

Mladi plej Zvezde je praktično „izmislio“ poene, uspeo je da izdrži kontakt i nekako nabaci loptu na obruč, a ona je uspela da dođe do koša. Nakon dobre odbrane, crveno-beli su konačno odigrali i kvalitetno u napadu, pa je Jagodić Kuridža ostao sam i pogodio torjku, 17:17.

11′ Rejnolds enigma za Zvezdu

Postigao je za sada osam poena, Bavarci čuvaju vođstvo, 17:12.

11′ Fauliran Dobrić

Pogodio je oba penala, Bajern vodi 15:12.

Počinje druga četvrtina

Prvi napad ima Crvena zvezda.

Kraj prve četvrtine

Lošu košarku gledamo u Pioniru, za 10 minuta samo 25 poena. Bajern vodi 15:10.

9′ Volden za tri

Pogodio je Amerikanac sa osam metara, 13:10 za Bajern. Davidovac je uspeo da preseče pas, ali nije Zvezda poentirala nakon što lopta nije stigla do Dobrića, Rejnolds je potom pogodio horog, Volden promašio polaganje, ali je Dobrić uspeo da ukrade loptu pa je Zvezda dobila još jednu šansu, ali je Simonović u poslednjoj sekundi prve četvrtine promašio obruč, 15:10.

9′ Odlična odbrana Zvezde

Igraju sjajno crveno-beli kad Bajern ima napad, problemi nastaju kada je lopta u posedu Zvezde, pa su za osam minuta igre ubacicli tek sedam poena. Trojkom Šiška Bajern je došao do broja 13, pa sad ima šest poena prednosti.

8′ Trojka Lojda

Jedini raspložen za igru je Lojd, koji je postigao i prvu trojku na meču kojom je Zvezda prišla na poen minusa. Sa druge strane Boldvin pogađa za dva, 10:7 za Bavarce-

6′ Lojd!

Konačno Zvezda stiže do prvih poena flouterom Džordana Lojda, u narednom napadu bio je precizan i Lazić, sa druge strane Rejnolds uzvraća, 8:4 za Bajern.

6′ Zvezda još bez poena

Ređaju se promašaji košarkaša Zvezde, ne briljira ni Bajern, pa smo za pet minuta igre videli samo četiri poena, i to sva četiri u košu crveno-belih.

4′ Kontra Bajerna

Novi loš napad Zvezde, Lučić je ukrao loptu, uposlio Boldvina, Lojd za trenutak zakasnio da je ukrade, a Bajern lakim poenima došao do 4:0.

2′ Radošević pogađa 

Nakon dva promašaja Radošević je bio precizan za dva poena, pa Bavarci stižu do prednosti od 2:0.

2′ Još nema poena

Nisu bili precizni Lojd i Simonović, sa druge strane promašio je i Radošević.

Dobro došli na prenos meča 27. kola Evrolige između Crvene zvezde i Bajerna iz Minhena na portalu Nova.rs!

Evroliga, 27. kolo

Utorak

Himki – Real Madrid 78:77

Zenit – Alba 87:71

Efes – Valensija

Žalgiris – Asvel

20.00 PAO – Barselona

20.05 Makabi – CSKA

20.45 Crvena zvezda – Bajern M.

Sreda

19.00 Baskonija – Olimpijakos

20.45 Armani – Fenerbahče

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar