Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 19 časova gostuju ekipi Baskonije u Vitoriji u meču 26. kola Evrolige na kom će probati da prekinu niz od šest poraza.

PROČITAJTE JOŠ...

Zvezda će u Španiju krenuti na dan utakmice, a ni ovog puta Dejan Radonjić neće moći da računa na Lendrija Noka, Lengstona Hola, Duopa Rita i Kina Koloma.

Uz ekipu će biti Kori Volden, koji će sigurno dobiti određene minute nakon što protiv Žalgirisa nije igrao, ali je trener crveno-belih najavio da ni ovog puta Amerikanac neće provesti previše vremena na parketu.

„Još jedno teško gostovanje, još jedan težak meč u okolnostima u kojima se i dalje nalazimo. Volden je tu sa nama, i pomoći će nam makar da provede malo vremena na terenu. Videćemo koliko će doprineti, ali to u ovom trenutku nije prioritet, važno je da je sa nama, sačekamo će neko vreme da dođe do nivoa koji nam je potreban“, rekao je Radonjić.

Što se tiče samog rivala, Zvezdin strateg je istakao da se španski tim nalazi u odličnoj formi, nakon što su savladali Žalgiris, Real u Madridu i Himki u Moskvi.

„Ekipa Baskonije u borbi za TOP 8, s obzirom da ima još dovoljno vremena do kraja ligaškog dela, sigurno traže svoju šansu i po igrama koje su pokazali sigurno da pripadaju borbi za samu završnicu. Ekipa koja je u odličnom statusu, poslednje tri utakmice su dobili, svaku ubedljivije od one prethodne, svesni smo da nas očekuje dobra ekipa sa velikom kvalitetom i težak meč“, rekao je Radonjić.

Da njega i njegove saigrače očekuje izuzetno težak zadatak, uprkos tome što su prvi meč u Beogradu dobili 90:83, svestan je i kapiten Zvezde Branko Lazić:

„Ekipa Baskonije se nalazi zaista u odličnoj formi, igraju izvanredno u poslednje vreme i biće jako teško tamo. Uostalom, svako gostovanje Baskoniji je teško. Očekujem da mi napravim iskorak, vraća nam se Kori Volden koji doduše neće moći u punoj meri da nam pomogne, potrebno je vreme.

Očekujem svakako napredak u našoj igri, bez obzira što nismo imali puno vremena da se pripremimo za ovu utakmicu. Odlazimo u Vitoriju sa željom da odigramo dobro, jači za tog jednog igrača i u tom delu očekujem iskorak“, rekao je Lazić.

Baskonija je trenutno 11. na tabeli sa skorom 12-13, dok je Zvezda pretposlednja sa 7-18.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar