Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

U Hrvatskoj sve ozbiljnije najave izlaska iz ABA lige.

Dino Rađa, predsednik Stručnog saveta košarkaškog saveza Hrvatske, otkrio je šta se nalazi iza potencijalne odluke hrvatskih klubova da napuste ABA ligu.

PROČITAJTE JOŠ...

Na sednici KSH navodno je iznet predlog da klubovi iz ove zemlje napuste Jadransku ligu i priključe se Alpe Adrija kupu, takmičenju u kom nastupaju ekipe iz Austrije, Češke, Poljske, Slovačke, Slovenije, kao i slabije rangirani hrvatski timovi.

Tim povodom, u izjavi datoj portalu „Index.hr“, Rađa je otkrio šta se dogodilo na sednici:

„Ništa mi nismo odlučili, nego smo u utorak na sednici ponudili klubovima opciju da mogu da igraju Ligu šampiona, Evrokup i Alpe Adrija kup, kao i da će im sve biti plaćeno. Sad je na njima da odluče, imaju rok od sedam dana za to. Dakle, sledećeg utorka ćemo znati sve“, otkrio je Rađa.

Potom je dodao i da to znači da, ukoliko aminuju ovaj „prelazak“, neće igrati ABA ligu:

“Naravno, ako pristanu, od iduće sezone neće moći igrati ABA ligu. Jednostavno, zbog rasporeda bi to bilo nemoguće. No, mi mislimo da bi to bilo odlično za hrvatsku košarku. Šta nam je ABA liga donela u poslednjih 20 godina? Ništa. Životarimo, stalno se borimo za ostanak, a ta se liga pretvorila u poligon Crvene zvezde i Partizana za dovođenje stranaca. Čudimo se kad nas pobeđuju Rumuni i Poljaci. Eto, hajde nešto da promenimo, vidimo kako oni rade i kakvi su im klubovi“, zaključio je Rađa.

BONUS VIDEO Niko kao Nikola Jokić – Još jedna MVP sezona za pamćenje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar