Foto: Instagram screenshot dinoradja_official

Dino Rađa, legendarni košarkaš, objavio je na Instagramu fotografije nastale prilikom transplantacije matičnih ćelija.

Rađa je imao ogromne bolove, pa je odlučio da novu medicinsku tehniku primeni kako bi rešio problem sa kolenima. Otkrio je da je tri meseca nakon operacije prezadovoljan rezultatima, ali i da je to posledica sportske karijere.

PROČITAJTE JOŠ

„Svi znaju za dobre stvari koje obeleže nečiju karijeru. Trofeji, titule, pobede, porazi i tako dalje. Međutim, postoje i neke posledice koje svačija karijera nosi. Nekom manje, a nekom više, ali u suštini svakome. Dosta mojih saigrača i poznanika je menjalo kukove, kolena, operisalo leđa i ko zna šta još. Tako nisam ni ja izuzetak osim šta još uvek nisam u fazi zamene, ali sam odavno u fazi održavanja kolena“, započeo je ispovest na Instagramu.

Objasnio je kako je izgledala operacija, ali i kako se oseća nakon svega:

„Kako medicina napreduje tako sam odlučio da pokušam novu metodu matičnih ćelija pre otprilike tri meseca. Metoda je sledeća. Izvadi se iz struka malo sala i onda se pročisti i matične ćelije izvučene idu nazad u kolena. Čitava procedura traje 45 minuta plus par sati ostaješ na hlađenju kolena. Desno koleno koje me dva meseca nezgodno bolelo i to u mirovanju, a ne u pokretu, prestalo je kao da si na vatru prolio vodu. Levo koje je inače bilo operisano i stalno problematično, polako se smiruje i skoro ništa više ne boli. Tako da su moja iskustva odlična. Idemo dalje dok ponovo ne zatreba. Hvala Draganu Primorcu na preporuci“, napisao je Rađa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dino Rađa (@dinoradja_official)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar