Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Srpska košarka i pored dobrih stvari koje su se desile u poslednje vreme i dalje u problemu zbog odlazaka mladih igrača u inostranstvo.

PROČITAJTE JOŠ

Željko Obradović se vratio u Partizan, Svetislav Pešić je ponovo na klupi reprezentacije, a Nikola Kalinić u dresu Zvezde.

Iako se dešava mnogo toga pozitivnog i dalje je aktuelna tema odlaska mladih košarkaša u inostranstvo i odnosa sa menadžerima.

U razgovoru za „Mocartsport„, o tome je govorio Predrag Danilović, prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije.

“O tome bismo mogli da pričamo šest dana… Klinci pre svega treba da razmišljaju svojom glavom. Roditelji su najveća opasnost za tu decu, pa tek onda menadžeri. Deca moraju da znaju da su svi tu zbog njih, da zato moraju da razmišljaju svojom glavom“, kaže Danilović.

On je kroz primer komunikacije sa igračima objasnio suštinu problema.

„Da ne dolazimo u situaciju kada nekog pitaš: ’Kako si?’, da on odgovara: ’E, pa tu mi je menadžer, on će da vam odgovori kako sam’. Mora da se ima malo veća širina, jer često se gleda na nešto ne kao na stvar istine, već percepcije. Sada se produžavaju sportske karijere. U moje vreme ako nisi napravio nešto do 22. godine – gotovo je. Sada igrači proigravaju sa 24-25 godina. U tenisu je isto tako, odbojci…“

BONUS VIDEO Predrag Saša Danilović o Dušanu Ivkoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar