Karter
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Polu-čovek, polu-neverovatan... Vins Karter je u 43. godini prkosio svim zakonima sporta, zakucavao, pogađao trojke i "lomio" zglobove dvostruko mlađim protivnicima.

Da sve ne bude kako je trebalo potrudila se epidemija koronavirusa zbog koje je prekinuta sezona u NBA ligi, Karterova poslednja u briljantnoj karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

„Čudno je… Kao… To je to? Čudno je…“, rekao je Karter posle utakmice protiv Njujork Niksa.

„Vinseniti“ je u porazu Atlante rezultatom 136:131 postigao pet poena za 13 minuta.

Utakmica je rešena u produžetku… Izgleda da košarka nije želela da Vins na taj način ode od nje, ali se čini da je „viša sila“ i ovoga puta bila jača.

Karter je dobio priliku da se „ispiše“, odigrao je poslednjih 20 sekundi meča i ubacio trojku.

Verovatno svoj poslednji koš u profesionalnoj karijeri. I to je nekakav znak… Karter nije mogao da ode iz lige sa promašajem.

Ne 22-godišnji član NBA familije i čovek koji, za razliku od svojih ispisnika, ali i pojedinih pripadnika mlađe garde, nije jurcao za prstenom šampiona.

Karter je poslednjih šest godina u ligi proveo u mladim ekipama, podredivši svoju ličnu satisfakciju prenošenjem znanja na novajlije, mentorisanjem talenata i činjenjem da se u novoj sredini osećaju dobrodošlim.

„I dalje se molim da ovo nije kraj… Bez obzira na sve, želim da ti kažem koliko te ceni jedan klinac koji te je nekada gledao u televizijskim prenosima, a sada je imao šansu da sa tobom deli deo tvog neverovatnog putovanja. Hvala ti Vins“, napisala je mlada zvezda Hoksa Džon Kolins.

Osam puta je bio učesnik Ol-stara, prkosio je gravitaciji na takmičenju u zakucavanjima i ostaće upisano da je 2003. godine prepustio svoje mesto u startnoj postavi Istočne konferencije Majklu Džordanu.

„Rekao sam mu da će dobiti moje mesto. Odbijao je, govorio je da sam ja to zaslužio. Rekao sam da znam da jesam, ali i da je to njegov poslednji Ol-star i da će morati da bude starter“, prisetio se Karter.

Nije imao „oproštajnu turneju“, nije kukao kako u kolekciji nema trofej šampiona NBA lige, nije sebe stavljao na prvo mesto… Po svemu sudeći, kraj njegove karijere je stigao, ali je ubačena trojka u poslednjem minutu duela sa Niksima poslala jasnu poruku – Vins je zaista polu-čovek, polu-neverovatan.

I tako će biti dok je košarkaške igre.

Karter Karter
Karter Karter
Karter Karter
Karter Karter
Karter Pavlovic Karter Pavlovic

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram