Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Biće to okršaj vredan prvog mesta na turniru

Košarkaši Srbije pobedili su Italiju sa 90:86 u polufinalu Superkupa u Nemačkoj, a u petak uveče su saznali i rivala u borbi za prvo mesto.

PROČITAJTE JOŠ:

Nemačka je u uzbudljivom meču bila bolja od Češke sa 101:90 i tako zakazala okršaj sa Srbijom u finalu Superkupa, koji se igra u Hamburgu.

Česi su nešto bolje ušli u meč i nakon prve četvrtine imali prednost 20:21. Nemačka je u drugom periodu zaigrala znatno bolje, pre svega u napadu pa je serijom 11:0 stigla do 12 poena prednosti – 36:24.

Češka se do poluvremena nije oporavila, pa je rezultat nakon 20 minuta igre bio 56:44. Do kraja meča Nemci su bez problema držali dvocifrenu prednost, a Češka nije imala nijedan ozbiljan nalet kojim bi pripretila.

Najbolji u selekciji Nemačke bili su NBA igrači – Frenc Vagner i Denis Šruder. Vagner, inače košarkaš Orlanda, upisao je 26 poena uz četiri skoka, dok je plejmejker imao 16 poena uz pet skokova i šest asistencija. Dvocifreni u timu Nemačke bili su i Maodo Lo i Johanes Timan sa po 13, odnosno Johanes Voitman sa 10 poena.

U reprezentaciji Češke istakao se Vojtjeh Hruban sa 21 poenom, dok je Jaromir Bohačik ubacio 12. Prve dve zvezde tima, Tomaš Satoranski (četiir poena i asistencije) i Jan Veseli (šest poena, jedan skok), se nisu proslavili, ali se očekuje da oni budu lideri tima na Evrobasketu.

U subotu od 16 sati Italija i Češka igraće za treće mesto, dok će Nemačka i Srbija u finalu odmeriti smage od 18 sati i 30 minuta.

BONUS VIDEO Predstavljanje Srbije, ovacije za Jokića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar