Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Takmičenje u plej-ofu u NBA definitivno se nastavlja se u subotu 29. avgusta, obavestili su javnost iz rukovodstva takmičenja.

Posle dvodnevne pauze zbog bojkota, koji je poveo Lebron Džejms, u znak protesta zbog situacije u društvu i događaja u kojem je policajac u Kenoši ispalio sedam hitaca u leđa Afroamerikanca Džejsona Blejka, strasti se polako stišavaju.

PROČITAJTE JOŠ:

Igrači su ipak pristali da se vrate na teren iako su Lebron i njegove kolege iz redova La Klipersa i LA Lejkersa bili za prekide sezone.

Na sastanku održanom u sredu uveče igrači Lejkersa i Klipersa bili su za potpuni prekid lige.

Ostali timovi bili za nastavak plej-ofa, a kao što je poznato, Lebron Džejms ljutito je iz protesta napustio sastanak.

Ipak, posle nove runde pregovora, direktor NBPA majkl Roberts i komesar takmičenja Adam Silver, potvrdili su da se takmičenje nastavlja.

„Imali smo otvoren i plodan razgovor u petak između NBA igrača, trenera i čelnika timova, razmatrajući naše sledeće korake u zajedničkim naporima i akcijama u znak podrške društvenoj pravdi i rasnoj jednakosti. Između ostalog, bili su prisutni igrači i timski predstavnici svih 13 timova u Orlandu. Sve strane su se saglasile da nastavimo plej-of mečeve u subotu, 29. avgusta, imajući u vidu da će Liga zajedno sa igračima raditi na ozakonjenju sledećih obaveza: NBA i igrači su se saglasili da odmah uspostave koaliciju za društvenu pravdu, sa predstavnicima igrača, trenera i vlasnika, koji će se fokusirati na veliki broj stvari, uključujući povećan pritisak na glasanje, promociju građanske aktivnosti i zalažući se za značajne reforme u policiji i primeni zakona“, stoji između ostalog u dokumentu koji je potpisan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar