Potera
Potera; Foto: Screenshot RTS

U ponedeljak uveče u emisiji "Potera", koja se emituje na Radio televiziji Srbije, jedno pitanje privuklo je veliku pažnju javnosti zbog - greške.

Takmičar po imenu Petar osvojio je u prvoj igri 100 hiljada dinara, a to je po rečima Jovana Memedovića jedna od rekordnih suma osvojenih u ovom delu kviza.

PROČITAJTE JOŠ

Odlučio je da zadrži taj iznos, pa je sa istom sumom krenuo u trku sa tragačem.

Onda se došlo i do tog već mnogima poznatog pitanja koje je privuklo veliku pažnju javnosti.

Na ekranu se pojavilo pitanje, a onda ga je pročitao i voditelj kviza.

„Koji igrač je sa skoro tri hiljade postignutih trojki najuspešniji šuter van linije za tri poena u istoriji NBA lige?“

Pojavili su se i ponuđeni odgovori Stef Kari, Rej Alen i Majkl Džordan.

Petar je odgovorio sa Stef Kari, a isti odgovor dao je i Žarko Stevanović, koji je bio u ulozi tragača.

Ipak, kompjuter je bio programiran da da potpuno drugačiji odgovor. Tačnije obeležio je broj A kao tačan odgovor, na kartici na kojoj je pisalo Rej Alen.

Naravno, na društvenim mrežama se odmah pojavio niz ljudi koji su primetili ovu grešku. Istakli su to uz „skrinšotove“ i tačne podatke o broju postignutih trojki u NBA ligi.

Očekivano verovatno je do „greške“ (pod navodnicima jer u trenutku snimanja nije bila, u trenutku emitovanja jeste) verovatno došlo što je ova emisija snimljena daleko pre 15. decembra. Naime, upravo tog datuma je na meču Golden Steja i Njujork Niksa Stef Kari postigao 2.974 trojku kojom je prevazišao rekord Alena.

Za to mu je trebalo samo 798 mečeva, dok je Alen odigrao više od 1.300 mečeva. Na kratko je tada meč bio prekinut kako bi sve Kari proslavio sa saigračima, ali i sa majkom, te ocem Delom, koji je bivši NBA as.

Kari je postigao barem trojku na 157 mečeva zaredom, a zatim je otišao na klupu i zaplakao.

Ipak, vratimo se na kviz. Petar je bio u prednosti dva koraka ispred tragača, a do kraja je to i završio. Ipak, na kraju nije poneo novac kući jer je sa Milicom u odnosu na tragaća napravio prednost od samo 13 koraka, te je tragač uspeo da ih stigne.

BONUS VIDEO Kako je Stef Kari srušio NBA rekord

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar