Foto: Zoran Lončarevič/Nova.rs

Proslavljeni srpski košarkaš Milan Mačvan ispričao je anegdotu kada je predstavljen kao veliko pojačanje Partizana.

Mačvan je sredinom 2020. završio aktivnu igračku karijeru i avgusta te godine je proglašen za savetnika predsednika kluba Ostoje Mijailovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Dve i po godine kasnije, kaže da na toj funkciji zapravo nije proveo ni dan, jer je poziv prihvatio pošto nije bio potpuno siguran šta dalje da radi posle karijere.

„Onda sam imao nejasnu ideju šta ću dalje. Da li da ostanem u košarci, ili šta drugo da krenem da radim. Imao sam nekoliko razgovora sa Ostojom (Mijailovićem). Negde smo se mi načelno dogovorili, međutim, posle jedno sat vremena ja sam ga pozvao i rekao da neću ipak to da radim, da neću da budem u Partizanu“, ispričao je Mačvan u podkastu „JaoMile“.

Problem je što je klub brže-bolje objavio da mu stiže slavno pojačanje na poziciji savetnika predsednika.

Sat vremena po objavljivanju, nije bilo mogućnosti da se kaže „puj pike ne važi“, pa je svemu moralo da se pristupi pažljivije. Povlačenje sa pozicije u Partizanu objavio je tri meseca kasnije.

„Igrom slučaja, oni su to već bili objavili i onda to nije moglo da se povuče. On je u suštini čovek i dao jedan pametan predlog, da ne izlazim odmah i ne kažem: ‘E, ja sam se povukao sa te funkcije, ili nismo se dogovorili, nego da sačekam malo vreme da prođe. Tako je i krenulo to, tako da ja u suštini u Partizanu nisam imao nijedan dan radnog staža. Sačekali smo neki idealan tajming i ja sam objavio kao da se povlačim sa funkcije koju nikada nisam ni radio“, objasnio je Mačvan.

Mačvan je i kao igrač dva puta nastupao za Partizan, najpre u sezoni 2011/2012, a onda i u sezoni 2014/2015. Poslednji klub u karijeri mu je bio Alvark Tokio.

BONUS VIDEO: Besni Obradović u neverici urlao nakon neverovatnog poteza igrača Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare