EPA-EFE/FILIP SINGER

Mateuš Ponitka je sa 26 poena, 16 skokova i 10 asistencija predovdio Poljsku do najveće senzacije Evrobasketa.

Foto: Nova.rs

Evropa dobija novog šampiona, Slovenija je ispala u četvrtfinalu posle čudesnog trijumfa Poljske sa 90:87.

Kakva je to utakmica bila – za anale.

PROČITAJTE JOŠ

„Bio sam iznenađen kako smo igrali u prvom poluvremenu, imali smo 20 razlike protiv šampiona, to nismo mogli do sada da vidimo. Bio sam impresioniran. Znali smo da će se vratiti… Možda je to bila prevelika serija za nas u trećoj četvrtini, bila je egal utakmica“, rekao je Mateuš Ponitka.

Otkrio je kapiten Poljske i šta su pričali na poluvremenu kada su vodili 58:39.

„Pričali smo da budemo hrabri, da se ne povlačimo i da napravimo taj korak napred. Znali smo da nemamo mnogo iskustva u ovakvim situacijama, nismo igrali mnogo četvrtfinala. Sve je jasno, odigrali smo svim srcem, svi zajedno celu utakmicu, mnogo sam ponosan na svoje saigrače. Niko nije verovao u nas, svaki turnir ima svoju Pepeljugu i to smo sada mi“.

Ponitka je imao prave poruke posle tripl-dabla i istorijskog uspeha – Poljska je u polufinalu posle 51 godine.

„Ako nemate neke modrice ili vas ništa ne boli posle utakmice, džabe sve. To sam ja. Ne mogu još sve da shvatim, mngoo je emocija, kasno je, ovakva utakmica… Sutra bih mogao da kažem nešto više o tome, tek treba da shvatim šta se dogodilo. Naravno da sam srećan, ovo mi je prvi tripl-dabl u karijeri, nisam očekivao da ću ga napraviti na Evrobasketu. Verujem da ću se sutra osećati još bolje“.

Nada se kapiten Poljske da će sada drugačije gledati na košarku u njegovoj zemlji.

„Srećni smo što smo ovde, košarka nije toliko popularna u Poljskoj, možda će to da se promeni… Možda će ljudi uživati i ceniti kad vide šta smo uradili. Poslednje tri godine smo bili osmi na svetu i sada među četiri najbolje ekipe u Evropi, nije to moglo mnogo poljskih igrača, to je veliki uspeh“.

U polufinalu ih čeka Francuska, u petak od 17.15.

„Kažu da su srećno pobedili i Tursku i Italiju, ali oni su u polufinalu. Sreća? Gledaćemo njihove utakmice, tražićemo naše prednosti protiv njih, mnogo igrača im je iz NBA lige. Možda ih mnogi ne shvataju ozbiljno jer su kao imali sreće, ali opet su među četiri najbolje ekipe“, završio je Ponitka.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar