Foto: Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki

Aleksej Pokuševski bio je najefikasniji igrač Oklahome u porazu od Detroita sa 132:108, ubacivši 19 poena uz četiri skoka za 31 i po minut.

PROČITAJTE JOŠ

Oklahoma je desetkovana i ne može se očekivati od srpskog rukija da iznese teret meča kako bi se pariralo u ozbiljnoj NBA konkurenciji, ali je on lepo ovu priliku iskoristio da se istakne na individualnom planu.

Bio je najefikasniji uz 8/19 iz igre, tome je dodao dve blokade, a pratio ga je Ukrajinac Mihailiuk sa 17 poena, u Detroitu je najbolji bio Grant sa 21 poenom, uz po pet skokova i asistencija.

Treći uzastopni debakl doživela je Oklahoma, posle Portlanda i Finiksa, igrala je bez prvog strelca Gildžes-Aleksandra, zatim Hola, Horforda i Dorta, ostali igrački kadar nije mogao da isparira u ovoj seriji utakmica.

Ono što je bitno, jeste da naš košarkaš ima pravilan razvoj.

„Zaista smo optimistični u vezi sa njim, ove sezone je stvarno imao dobru putanju razvoja, bacili smo ga ‘do kraja’. Postaje sve jednostavniji i igra sve oštrije“, poručiio je trener Mark Dagnolt posle meča.

Dalas je slomio Jutu uz 31 poen, devet skokova i osam asistencija Dončića, Jutu je predvodio Konli sa 28 poena, na parketu nije bilo našeg Bobana Marjanovića.

Uspeo je Dalas da dođe do velikog trijumfa bez Porcingisa, a u duelu Toronta i Vašingtona bilo je napeto, Reptorsi su pobedili u trileru uz 22 poena Siakama.

Vestbruku je tako uzaludan bio tripl-dabl sa 23 poena, 14 skokova i 11 asistencija, a Deni Avdija je imao dabl-dabl sa 12 poena i 10 skokova uz asistenciju.

Presudila je trojka Trenta u poslednjim trenucima meča.

NBA, rezultati

Bruklin – Niksi 1114:112

Dalas – Juta 111:103

Minesota – Kings 116:106

Oklahoma – Detroit 108:132

Spars – Klivlend 101:125

Toronto – Vašington 103:101

Hjuston – Finiks 130:133

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar