Foto: Miroslav Todorović/Starsport

Dugo se na našim prostorima nije pojavio košarkaš kao Filip Petrušev. Možda je neumesno upoređivati ga sa Nikolom Jokićem, ali sjajni mladi centar u dresu Mege radi ono što nije uspevala ni potonja NBA zvezda.

Jokić je u Denveru dostigao status zvezde najjače lige na svetu, dok Petrušev vlada košarkaškim Jadranom u bukvalnom smislu i nadmašuje slavnog prethodnika.

PROČITAJTE JOŠ

I ne samo to, već Mega igra kao nikad i ozbiljno konkuriše za ABA plej-of, pošto zauzima drugo mesto sa 10 pobeda i pet poraza, nakon nekompletnih 15 kola.

A Petrušev? Nekadašnji koledž košarkaš odmah po dolasku iz Gonzage demonstrirao je strašan NBA potencijal i na 10 odigranih mečeva u regionalnoj ligi uradio nešto što niko nije pre njega.

Naime, Petrušev ima najmanje po 20 poena na svih 10 ovosezonskih utakmica, koliko ih je odigrao u ABA ligi do sada. Neviđeno, impresivno, čudesno… Hvalospevi na račun supertalentovanog srpskog centra samo se nižu i jasno je da je usled situacije sa koronom ostao u Megi, jer ga čeka (velika) NBA karijera.

Verovatno bi njegov učinak bio još bolji da zbog korone ni sam Petrušev nije morao da preskoči nekoliko utakmica, zbog čega mu je odložen i reprezentativni debi.

Do njegovog rekorda, najviše uzastopnih mečeva sa po 20 i više poena imali su Marino Baždarić i Dejan Milojević koji su uspevali da vežu osam takvih utakmica.

Što se Petruševa tiče, najefikasniji bio je u dva navrata, jer je po 32 poena isporučio Zadru u nedelju, odnosno Splitu u decembru prošle godine.

Čudesan učinak upotpunjuje i to što je zatrpao koš i Crvene zvezde (22 poena), i Partizana (23), vodećeg Mornara (29), Budućnosti (23), Igokee (27)…

Foto: Dragana Stjepanović/Starsport

Koliko mu rivali ne mogu ništa, svedoči i sraman potez Vilija Rida iz Budućnosti, pošto je na meču sa Megom pesnicom, iz nemoći, udario Petruševa, zbog čega je finansijski kažnjen uz dve utakmice neigranja.

„Uživam dok košarku igram, ali i dok je gledam. I iz gledanja drugih igrača može dosta toga da se nauči i tako napreduje. Jednostavno je, kada sam sa loptom na terenu osećam se najlepše i to me ispunjava, a kada je ne igram, uživam da košarku gledam i o njoj razmišljam. Posvećenost je reč bez koje mislim da nema uspeha u modernom sportu, a ja sam imao sreću da sam zbog nekih životnih okolnosti toliko bio okrenut košarci”, rekao je nedavno Petrušev.

I mi uživo dok blista na parketu…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar