Foto: Screenshot/ Arena sport

ABA liga kaznila je Vilija Rida, košarkaša Budućnosti, koji je udario pesnicom u grudi Filipa Petruševa.

PROČITAJTE JOŠ

Na meču Mega – Budućnost, Vili Rid je skandalozno reagovao na sitnu provokaciju talentovanog košarkaša, koji ga je ramenom „očešao“ pri povratku na svoju polovinu posle efektnog zakucavanja.

Udario je Petruševa pesnicom i bacio ga na pod, a u zvaničnom saopštenju kažnjen je „zbog fizičke agresije na protivničkog igrača“, pa je po članovima 27. i 28. sankcionisan sa dve utakmice neigranja.

Uz to, on će morati da plati 11.000 evra u roku od 21 dana od odluke. Navedeno je da je narušen imidž ABA lige, jer je snimak postao viralan na društvenim mrežama i istican je u medijima.

„Disciplinski sudija ABA lige navodi da je pregledao više puta predmetnu snimku ovog prekršaja i fizičke agresije igrača Rida i smatra da je protivnički igrač zaista, nakon postignutog koša posve nepotrebno izazvao igrača Rida na način da je ramenom lagano dodirnuo igrača Rida i da je potom igrač Rid mahinalno udario tog igrača. Disciplinski sudija ABA lige smatra da igrač Rid tom reakcijom nije namerno išao na to da povredi protivničkog igrača, već da je postupio impulsivno, ali nezavnisno od togaw, takva reakcija ne da nije primerena, nego je igrač dužan suzdržati se od takve ili slične reakcije“, navodi ABA liga.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar