Foto: TANJUG/AP Photo/Michael Conroy

Dobra taktika u nokaut fazi i dve sjajne pobede

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Selektor Srbije Svetislav Pešić izneo je svoje utiske nakon pobede našeg tima nad Kanadom rezultatom 95:86.

„Mnogo sam ponosan na igrače, na celu ekipu, sjajna pobeda. Šta je razlog što smo ponovili to kao protiv Litvanije? Za mene je to što smo najbolja defanzivna ekipa. Ali smo još jednom pokazali da umemo da igramo kontre. Vrlo važno u pripremi utakmice bilo je da im oduzmemo poene iz tranzicije, to je ključ. Drugo, veoma dobra odbrana jedan na jedan, posebno na Šeju, jedan od najboljih igrača koje sam gledao u karijeri. Mlad je, ali mu treba iskustvo. Mislim da smo napravili sjajan posao“, rekao je Pešić.

PROČITAJTE JOŠ:

Ni u drugom poluvremenu Srbija nije popuštala, te je sačuvala prednost stečenu u prvom delu.

„Treća četvrtina je nova utakmica i protiv ekipe kao što je Kanada nije bilo loše, ali moramo da naučimo. Finale je finale, nebitno ko će nam biti rival, moramo da se pripremimo za njega. Ali ono što je u trećoj četvrtini bilo važno su skokovi, moramo to da popravimo, kao i u poslednjoj, to smo kontrolisali iako nismo igrali odlično u napadu. Ipak, timskom odbranom smo uspeli da završimo utakmicu“.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar